Vastgestelde corona-besmettingen in Amstelveen naar 75

Amstelveen – Volgens de laatste informatie van GGD Amsterdam (zaterdag 28 maart, 17.15 uur) is het aantal Amsteveense inwoners dat positief getest is op COVID-19 opgelopen van 64 naar 75.

Dat betekent dat er vandaag opnieuw 11 besmettingen bij zijn gekomen in Amstelveen. Het RIVM meldt dagelijks rond 14.00 uur het aantal besmettingen, de GGD in de regio waar Amstelveen onder valt doet dat de avond ervoor. Sinds gisteren meldt de GGD de absolute aantallen van positieve geteste inwoners per gemeente: vanavond wordt melding gemaakt van 75 Amstelveense gevallen totaal.

In de totale regio Amsterdam-Amstelland werden vandaag 60 mensen positief getest op het coronavirus, van wie er voor zover nu bekend 11 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in Amsterdam Amstelland komt hiermee op 662.

Positieve testen gemeenten Amsterdam-Amstelland (28-3, 17.15u. Bron: GGD Amsterdam)

Amsterdam: 527

Amstelveen: 75

Aalsmeer: 17

Diemen: 14

Ouder-Amstel:  8

Uithoorn: 15

Nog niet bekend: 6

Totaal: 662

Meer informatie via: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronavirus/


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.