Ruud Kootker (bbA)

‘Vecht elkaar de tent niet uit’

Amstelveen - De Amstelveense oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) roept Amstelveen en Aalsmeer op elkaar niet uit de tent te vechten nu de ambtelijke samenwerking op losse schroeven staat.

‘Wat bbA betreft had het niet zo ver hoeven komen’, zegt Ruud Kootker. ‘Eerder hadden wij al onze twijfels of Amstelveen en Aalsmeer er samen uit zouden komen en bepleitten wij een onafhankelijke zakelijke overheidsmediator om de impasse te doorbreken, om naar alle individuele en gemeenschappelijke belangen te kijken en om partijen tot elkaar te brengen. Helaas werd aan die oproep toen geen gehoor gegeven’.

Olie op het vuur

In de ogen van Kootker gooien de Amstelveense colaitiepartijen VVD en D66 vooral olie op het vuur en leveren zij geen constructieve bijdragen aan welke oplossing dan ook. Hij stelt dat een scheiding tussen beide gemeenten absoluut niet in het belang is van de burgers en bedrijven in Amstelveen en Aalsmeer. ‘Niet alleen leidt dat tot een verslechterde dienstverlening, maar bovendien zou een scheiding vele, vele miljoenen gaan kosten die de burgers wel zelf moeten gaan betalen.’

Professionele bemiddeling

bbA pleit voor professionele bemiddeling om de vastgelopen verhoudingen los te trekken, elkaars respect weer te vinden en voor het aangaan van gesprekken om een nieuwe, verbeterde en bindende centrumregeling te bouwen met voor beide partijen eerlijke en meetbare inspanningen en bijdragen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws