Spontaan verjaardagsfeestje in Westwijk

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

De rek is er volgens Raat volledig uit bij heel veel Amstelveners. Hij maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Amstelveen tot 'spookstad' aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale en economische isolementen en problemen geraken.

'De boel staat op knappen', zegt Raat, die vurig hoopt dat het kabinet vrijdag versoepelingen aankondigt. Raat sprak de afgelopen periode met diverse inwoners en ondernemers en kan maar een conclusie trekken: 'Heel veel inwoners zijn he-le-maal klaar met de harde lockdown en deze langer in stand houden heeft desastreuze effecten op alle gebieden.'

Feestmuziek

De wethouder liep woensdagavond bij het uitlaten van de hond in Westwijk tegen een spontaan flits-verjaardagsfeestje op straat aan, waarbij korte tijd sprake was van feestmuziek. Als wethouder Handhaving was er geen haar op zijn hoofd die er aan dacht in te grijpen. 'Het was coronaproof geregeld en kleinschalig. Als je ziet hoeveel plezier een beetje muziek in de straat brengt en hoe mensen toe zijn aan sociale contacten. De jongeren wordt heel veel afgenomen, maar het geldt voor iedereen: ouderen, winkeliers, zzp'ers, sporters, de kunst & cultuursector, we kunnen iedereen opnoemen. Het kan zo echt niet langer. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Amstelveen.' 

Aalsmeer opent winkels

Raat is ook op de hoogte dat tientallen winkeliers in het centrum van Aalsmeer hebben besloten de winkels zaterdagmiddag te openen, ongeacht een lockdown, zoals Aalsmeer Centrum vandaag meldde.'De maat voor heel veel ondernemers is ook in deze regio vol,' zegt Raat. 'Nogmaals, ik hoop heel vurig dat het kabinet komende vrijdag de juiste beslissing neemt.'


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.