Spontaan verjaardagsfeestje in Westwijk

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

De rek is er volgens Raat volledig uit bij heel veel Amstelveners. Hij maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Amstelveen tot 'spookstad' aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale en economische isolementen en problemen geraken.

'De boel staat op knappen', zegt Raat, die vurig hoopt dat het kabinet vrijdag versoepelingen aankondigt. Raat sprak de afgelopen periode met diverse inwoners en ondernemers en kan maar een conclusie trekken: 'Heel veel inwoners zijn he-le-maal klaar met de harde lockdown en deze langer in stand houden heeft desastreuze effecten op alle gebieden.'

Feestmuziek

De wethouder liep woensdagavond bij het uitlaten van de hond in Westwijk tegen een spontaan flits-verjaardagsfeestje op straat aan, waarbij korte tijd sprake was van feestmuziek. Als wethouder Handhaving was er geen haar op zijn hoofd die er aan dacht in te grijpen. 'Het was coronaproof geregeld en kleinschalig. Als je ziet hoeveel plezier een beetje muziek in de straat brengt en hoe mensen toe zijn aan sociale contacten. De jongeren wordt heel veel afgenomen, maar het geldt voor iedereen: ouderen, winkeliers, zzp'ers, sporters, de kunst & cultuursector, we kunnen iedereen opnoemen. Het kan zo echt niet langer. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Amstelveen.' 

Aalsmeer opent winkels

Raat is ook op de hoogte dat tientallen winkeliers in het centrum van Aalsmeer hebben besloten de winkels zaterdagmiddag te openen, ongeacht een lockdown, zoals Aalsmeer Centrum vandaag meldde.'De maat voor heel veel ondernemers is ook in deze regio vol,' zegt Raat. 'Nogmaals, ik hoop heel vurig dat het kabinet komende vrijdag de juiste beslissing neemt.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.