Spontaan verjaardagsfeestje in Westwijk

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

De rek is er volgens Raat volledig uit bij heel veel Amstelveners. Hij maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Amstelveen tot 'spookstad' aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale en economische isolementen en problemen geraken.

'De boel staat op knappen', zegt Raat, die vurig hoopt dat het kabinet vrijdag versoepelingen aankondigt. Raat sprak de afgelopen periode met diverse inwoners en ondernemers en kan maar een conclusie trekken: 'Heel veel inwoners zijn he-le-maal klaar met de harde lockdown en deze langer in stand houden heeft desastreuze effecten op alle gebieden.'

Feestmuziek

De wethouder liep woensdagavond bij het uitlaten van de hond in Westwijk tegen een spontaan flits-verjaardagsfeestje op straat aan, waarbij korte tijd sprake was van feestmuziek. Als wethouder Handhaving was er geen haar op zijn hoofd die er aan dacht in te grijpen. 'Het was coronaproof geregeld en kleinschalig. Als je ziet hoeveel plezier een beetje muziek in de straat brengt en hoe mensen toe zijn aan sociale contacten. De jongeren wordt heel veel afgenomen, maar het geldt voor iedereen: ouderen, winkeliers, zzp'ers, sporters, de kunst & cultuursector, we kunnen iedereen opnoemen. Het kan zo echt niet langer. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Amstelveen.' 

Aalsmeer opent winkels

Raat is ook op de hoogte dat tientallen winkeliers in het centrum van Aalsmeer hebben besloten de winkels zaterdagmiddag te openen, ongeacht een lockdown, zoals Aalsmeer Centrum vandaag meldde.'De maat voor heel veel ondernemers is ook in deze regio vol,' zegt Raat. 'Nogmaals, ik hoop heel vurig dat het kabinet komende vrijdag de juiste beslissing neemt.'


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.