Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijjn van Ballegooijen.

Veel belangstelling voor Indië-herdenking in Amstelveen

Amstelveen – Ondanks regenachtige weersomstandigheden was er gisterenavond veel belangstelling voor de jaarlijkse Indië-Herdenking in het Broersepark in Amstelveen.

Voorafgaand aan de landelijke Indiëherdenking op 15 augustus, vindt traditiegetrouw een jaarlijkse Indiëherdenking in Amstelveen plaats bij het Indiëmonument in het Broersepark op 14 augustus.

De gemeente sprak van een natte, maar mooie en respectvolle bijeenkomst. Na diverse toespraken volgde een taptoe en diverse  kransleggingen.Ook burgemeester Tjapko Poppens sprak tijdens de herdenking: zijn speech is hier te lezen.


Meer nieuws

112 vandaag 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.

Gezondheid & welzijn vandaag 07:30

Brentano heeft hart en zorg voor haar medewerkers

Amstelveen - ‘Leef je eigen leven’, is het motto van organisatie Brentano. ‘De bewoners voeren zoveel mogelijk eigen regie over het wonen en leven binnen de zorginstelling. Dit houdt mensen betrokken en vitaal’, vertelt Ans Koppers van Personeelszaken. Hoewel de bewoners centraal staan bij Brentano, is er ook veel aandacht voor de medewerkers. Ans is projectleider van het e-bike programma ‘vitaal de wijk in’ en vertelt over het belang van werkplezier en vitaliteit.

Algemeen gisteren 14:09

Weg vrij voor islamitische basisschool in Amstelveen; want in 'vergelijkbaar' Maastricht ook voldoende animo

Amstelveen - Amstelveen dient een islamitische basisschool op te nemen in het lokale scholenplan, ondanks dat de gemeente van mening is dat daar geen behoefte aan is. De Raad van State (RvS) oordeelde deze maand dat de minister - op basis van een vergelijking tussen Amstelveen en Maastricht - heeft kunnen aantonen dat er voldoende animo is voor een dergelijke school in Amstelveen.