Het Amstelveense raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel

Veel gemeenten financieel in het rood, maar Amstelveen beste jongetje van de klas

Amstelveen - Van alle Nederlandse gemeenten met 50.000 tot 100.000 inwoners heeft gemeente Amstelveen de financiën het beste op orde. 

Inmiddels staan meer dan 200 gemeenten financieel in het rood, maar Amstelveen blijkt financieel kerngezond. Dat wordt duidelijk uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs, dat de financiële gezondheid van Nederlandse gemeenten beoordeelde op basis van financiële kengetallen van 2008 tot en met 2018. Ook werden de gemeentelijke begrotingen voor 2020 geanalyseerd. 

Amstelveen op 1
In de daaruit voortvloeiende ranglijst staat Amstelveen op 1 als financieel meest gezonde gemeente (50.000-100.000 inwoners), gevolgd door Zeist en Oosterhout. Amstelveen telt circa 92.000 inwoners. Voor gemeenten met meer dan honderdduizend inwoners voert Tilburg de ranglijst aan, gevolgd door Amsterdam en Dordrecht. De ranking geeft volgens BDO een objectief beeld hoe de gemeenten er in Nederland financieel voorstaan. 

'Zuinig'
Wethouder Herbert Raat (VVD), de afgelopen tien jaar wethouder Financiën, laat via Twitter weten dat Amstelveen in de hoogconjunctuur 'zuinig is geweest, waardoor nu tijdens de coronacrisis inwoners, ondernemers en instellingen die tussen wal en schip vallen financieel ondersteund kunnen worden'.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.