Davey Photography, Pieter Schilt
112

Veel hulpdiensten ingezet voor medisch incident bij zorginstelling

Amstelveen - Voor een medisch incident in een GGZ-instelling aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen zijn zaterdagavond tal van hulpdiensten ingezet.

Volgens een politiewoordvoerder ging het om een incident, waarbij twee mensen personen acute medische hulp (mogelijk reanimatie) nodig hadden. Wat zich exact heeft afgespeeld kon niet worden gemeld.

112_amstelmere_dpps1.jpg
Foto: Davey Photography, Pieter Schilt

De hulpdiensten rukten in ieder geval massaal uit: naast ambulances, brandweer en politie kwam ook een traumahelikopter ter plaatse, die landde op een parkeerterrein aan de Laan van de Helende Meesters.  Volgens de politiewoordvoerder was het feit dat er twee ernstige medische incidenten tegelijk waren vrij opmerkelijk, maar kan het ook op ‘stom toeval’ berusten.
traumheli_vln.jpg
Foto: VLN Nieuws

De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis, onder begeleiding van een traumateam.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.