Davey Photography, Rob Franken
112

Veel jongeren op scooters betrokken bij geweldsincident Middenhoven; politie zoekt getuigen

Amstelveen - De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die camerabeelden hebben van het geweldsincident aan Troubadour in Middenhoven afgelopen vrijdagavond. Bij het incident waren veel jongeren op scooters betrokken.

Bij het incident raakte een slachtoffer gewond. Ook werden goederen gestolen en werd er gedreigd met voorwerpen, vermoedelijk steek- en/of slagwapens, zoals AmstelveenZ eerder meldde. Een tas werd op straat teruggevonden (foto).

De politie, die de bewuste avond met veel eenheden uitrukte, meldt op Twitter dat er dus veel jongeren op scooters waren betrokken bij het incident. 'Onduidelijk is de precieze toedracht en wie er betrokken is', meldt de politie.

Onderzoek

De Districtsrecherche Zuid heeft de zaak in onderzoek en doet een oproep aan getuigen om zich te melden: 'Mogelijk zijn er buurtbewoners met camerabeelden of zijn er kentekens genoteerd. We horen het allemaal graag. Mensen die meer weten kunnen de politie contacten via 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 7000.

Eerder jongerengeweld in Middenhoven

Het is niet voor het eerst dat jongeren in Middenhoven betrokken zijn bij een geweldsincident. Eerder deze zomer gingen rivaliserende jongeren met elkaar op de vuist in de omgeving van Grote Beer.

 


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.