Politie

Veel mis bij politiecontrole langs Beneluxbaan Amstelveen

Amstelveen - Het verkeersteam (VHT) van de politie Amsterdam heeft dinsdagavond tijdens een controle in de omgeving van de Beneluxbaan in Amstelveen flink wat bekeuringen uitgeschreven en een persoon aangehouden die onder invloed was van cocaïne.

De politieactie richtte zich op afleiding in het verkeer en gevaarlijk (rij)gedrag. Er werd liefst twintig keer proces verbaal opgemaakt voor allerlei misstanden bij verkeersdeelnemers.

Diverse weggebruikers werden op de bon geslingerd voor niet handsfree bellen en ook werden bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm en te donkere raamfolie.

De politie doorzocht bij de controle ook een voertuig van een verdachte bestuurder. Daarbij werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De bestuurder testtte positief op het gebruik van cocaïne en werd daarop in de boeien geslagen.

Volgens de politie laat het flinke aantal bekeuringen de noodzaak zien van dergelijke acties. Het verkeersteam kondigt dan ook aan vaker soortgelijke acties te gaan uitvoeren.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.