Archief

Veel zorgen om schrappen buslijnen 347, 348 en 358 bij komst Uithoornlijn

Amstelveen - Inwoners die gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio hebben grote zorgen over het verdwijnen van de buslijnen 347, 348 en 358 als komende zomer de Uithoornlijn (Tram 25) gaat rijden.  

De vrees bestaat dat inwoners in onder andere Amstelveen en Uithoorn er flink op achteruit gaan als het op bereikbaarheid van het ov aankomt. Zoals bekend blinkt de nieuwe tramlijn 25 niet uit in betrouwbaarheid en daar bestaan veel zorgen over, maar ook neemt voor diverse inwoners de afstand naar het ov toe.

Afgelopen zomer konden reizigers een enquete invullen, waarin al werd gesteld dat de lijnen zouden verdwijnen. De planning van die enquete, midden in de zomervakantie, werd al niet gewaardeerd en kennelijk heeft de uitkomst van de enquete de plannenmakers niet op andere gedachten gebracht.

Petitie

Op social media regent het klachten over het intrekken van de buslijnen. Er is inmiddels een petitie gestart, omdat 'het schrappen van buslijnen 347, 348 en 357 Amstelveen en Uithoorn grotendeels afhankelijk maakt van het gebruiken van tram 25 en dit nog wel eens voor grote problemen zou kunnen zorgen'. 
Ga hier naar de petitie.

Lees hier: Bus 178 wordt ingezet in Amstelveen


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.