Archief

Veilig Verkeer Nederland checkt vier Amstelveense schoolroutes op veiligheid

Amstelveen - Veilig Verkeer Nederland en gemeente Amstelveen gaan binnenkort vier routes van schoolgaande kinderen onder de loep nemen. Verkeerspunten langs de routes worden geschouwd op veiligheid.

'We hebben ouders opgeroepen melding te maken van eventuele knelpunten', zegt wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD). 'Naast reacties van ouders kwamen er ook reacties van andere inwoners. De wethouder bedankt iedereen die heeft gereageerd. Het is waardevol om uit eerste hand te horen waar men problemen ervaart. Nu gaan we zelf de routes fietsen met Veilig Verkeer Nederland.'

De vier schoolroutes die gescheckt worden zijn:

  • Westhove – Jane Adamslaan, omgeving Karel Eykmanschool – Westwijkplein De Triangel
  • Westwijk– Zwartepad – richting diverse scholen;
  • Sportlaan rotonde – Van Heuven Goedhartlaan – Laan Rozenburg – OBS Michiel de Ruyter;
  • Omgeving Startbaan, op weg naar HWC en Amstelveen College

De eerste route wordt 10 oktober gefietst, samen met de ouders. Het gaat om de Westwijkse route tussen Westhove – Jane Adamslaan, omgeving Karel Eykmanschool – Westwijkplein De Triangel.

fiestroute_vvn_raat_westendorp.jpg

'Ouders gaan mee zodat we een goed beeld krijgen van waar zij zich zorgen over maken', zegt Raatt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.