Flats in Uilenstede (Archieffoto)

Veiligheid Campus Uilenstede: meer camera's, of meer politie?

Amstelveen -'Moet er meer cameratoezicht komen op Campus Uilenstede of is er meer politie in de studentenwijk nodig?' 

De VVD Amstelveen gaat daarover op donderdag 16 januari 2020 (18.00-20.00 uur) in gesprek met bewoners van de wijk tijdens een veiligeheidsspreekuur in Il Caffe aan Uilenstede 346.

Onder andere wethouder Herbert Raat en raadslid Benjamin Smalhout zijn op het spreekuur aanwezig. 'Wij houden dit spreekuur omdat campus Uilenstede een veilige plek moet blijven', zegt Smalhout op de website van de VVD. Bewoners van de Campus zijn welkom om langs te komen.

Een fijne en veilige studententijd zou volgens Smalhout gewoon vanzelfsprekend moeten zijn. 'Door het gesprek aan te gaan met de bewoners van Uilenstede weten wij wat er echt speelt op de campus. Op belangrijke thema's als veiligheid moet je niet alleen maar in de statistieken blijven loeren maar echt in gesprek gaan met mensen. Pas dan ken je het hele verhaal en kan je hierop beleid maken.'

Ook de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) kondigt het veiligheidsspreekuur aan.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.

Kunst & Cultuur vandaag 08:50

Corona-crisis zet voortbestaan Platform C op het spel; extra injectie van 270.000 euro

Amstelveen - Door de coronamaatregelen is Platform C, het samenwerkingsverband tussen de Muziek en Dansschool, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen, financieel in nog zwaarder weer terechtgekomen. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en het aanbod coronabestendig te maken, is het College van B en W bereid een garantiesubsidie te verstrekken van 270.000 euro.

Kunst & Cultuur gisteren 16:30

Schouwburg Amstelveen kan letterlijk het dak op

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen wil de start van het nieuwe culturele seizoen begin september op bijzondere wijze van start laten gaan met een uniek buitenevenement op het dak van de Schouwburg-parkeergarage in het Stadshart. De gemeente juicht het initiatief toe en heeft aangegeven het evenement financieel te steunen.

Evenementen & Activiteiten gisteren 15:37

Amsteldijk scoort met nieuw zaterdagavonduitje

Amstelveen – Golf Amsteldijk in Amstelveen heeft met een speciaal zaterdagavonduitje op het golfpark een behoorlijke hit te pakken, die nog het meest te vergelijken is met de sfeer van een avondje bowlen, maar dan in de buitenlucht.

Algemeen gisteren 10:54

Corona-coulance voor snelheidsmaniak Beneluxbaan: rijbewijs eerder terug

Amstelveen - Een man die dreigde zijn baan/inkomsten en koophuis kwijt te raken nadat zijn rijbewijs was ingevorderd na een extreme snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden op de Beneluxbaan in Amstelveen dit voorjaar, blijkt van de rechter zijn rijbewijs 3 maanden eerder te hebben teruggekregen.