Benjamin Smalhout (r) nam een kijkje bij een geslaagd beveiligingsproject met steun van de gemeente

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

De veiligheidssubsidieregeling is bedoeld om inwoners, bedrijven en instellingen weerbaarder te maken tegen misdrijven zoals inbraken en is aantoonbaar effectief. Smalhout was eerder op bezoek in de Amstelveense wijk Kostverloren waar een dergelijk klein veiligheidsproject met subsidie van de gemeente tot stand is gekomen en succesvol is gebleken.

Inbraken beu

‘Dit kleine veiligheidsproject kwam tot stand nadat buurtbewoners de inbraken in de buurt beu waren. Vooral niet beveiligde achterpaden vormen een risico voor inbraken. Daarom wilde de buurt het achterpad beveiligen. Smalhout: ‘Op initiatief van de buurt is dit geweldige project tot stand gekomen, een stalen hek om het achterpad van zo een beetje twintig huizen te beveiligen’. Sinds de plaatsing van het hek zijn er geen inbraken meer in de straat.

Vraag subsidie aan

Volgens Smalhout is het echt de moeite waard om samen met buurtbewoners een subsidie aan te vragen voor een dergelijk veiligheidsproject. Smalhout: ‘De gemeente biedt deze regeling, kom met de buurt tot een goed gesprek en maak de straat inbraakvrij!’

De subsidieregelingen zijn te vinden op de website van de gemeente Amstelveen:  https://www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen/publicatie/subsidies

 


Meer nieuws

Wonen vandaag 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen gisteren 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer gisteren 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.