Pixabay.com

Verbazing om Amstelveense woningweigeraars (28-34 jaar)

Amstelveen - Diverse Amstelveense woningzoekenden die via een speciale Amstelveense regeling voor 28-34 jarigen een woning kregen toegewezen, hebben deze geweigerd omdat de woning of de wijk niet naar wens was.

Dat meldt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD) tot zijn eigen verbazing. De speciale regeling werd door Amstelveen in het leven geroepen om inwoners in de genoemde leeftijdscategorie sneller aan een woning te helpen.

Gek 

In 2019 bleek dat er 37 Amstelveners voldeden aan de criteria voor de regeling, maar niet iedereen die een felbegeerde woning kreeg aangeboden hapte toe. 'Als je zo lang moet wachten op een woning is het eigenlijk gek dat je een dergelijk aanbod weigert', stelt wethouder Ellermeijer.

Niet naar wens

Inmiddels hebben 15 Amstelveners een huurwoning toegewezen gekregen via de speciale regeling, maar opmerkelijk is dus ook het aantal weigeringen. ‘In totaal negen kandidaten die voldeden aan de criteria hebben een woning geweigerd. Soms kwam dat omdat ze zelf al iets gevonden hadden, maar soms ook omdat de woning of de wijk niet naar wens was. Dat heeft ons verbaasd', zegt Ellermeijer.

Maatwerkregeling

De zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is door de gemeente begin 2019 ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. De regeling is bedoeld om jongvolwassenen actief naar een woning te begeleiden. Het gaat om een specifieke groep mensen die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar.

Knel

'Feitelijk zit deze groep knel, omdat zij na jaren zoeken op hun 28e niet meer in aanmerking komen voor een jongerenwoning. Voor deze groep hebben wij specifiek beleid gemaakt om ze toch aan een woning te helpen' legt wethouder Rob Ellermeijer uit. 'In september hebben we de eerste sleuteloverdracht gedaan, mooi om te zien dat we sindsdien meer mensen hebben kunnen helpen.'

Voor 2020 is het aantal voor de regeling beschikbaar te stellen woningen vastgesteld op twintig.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.