VLN Nieuws
112

Verbijstering over roekeloze schutter bij fataal schietincident Amstelveen

Amstelveen - De schutter die verantwoordelijk is voor de fatale schietpartij in Amstelveen vanmorgen heeft volgens de politie een enorm risico genomen door op klaarlichte dag midden in een woonwijk tamelijk roekeloos te gaan schieten, terwijl er op dat moment kinderen op een vlakbij gelegen veldje aan het spelen waren. Dat meldde een politiewoordvoerder vanavond in RTL Boulevard.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel toonde zich in de uitzending eveneens verbijsterd: 'Hoe hondsbrutaal moet je zijn om het op deze manier te doen?'

Roekeloos

RTL Boulevard besteedde net als veel landelijke media ruim aandacht aan de dodelijke schietpartij in Amstelveen. Een politiewoordvoerder (zie hier) liet in de uitzending weten dat de schutter tamelijk roekeloos begon te schieten terwijl er kinderen op een veldje speelden. De politie trof bij onderzoek kogelinslagen aan aan de andere kant van de straat. Een van de verdwaalde kogels vloog door een raam van een (bewoond) appartement aan de Flevolaan, zoals AmstelveenZ vanmorgen meldde. 

112-Kogel_schietpartij_dpdb.jpg

Wreed

Van den Heuvel noemde de aanslag niet alleen hondsbrutaal, maar ook wreed. De politie gaf overigens aan dat als het op het motief van de schietpartij aankomt - hoewel ernstig rekening wordt gehouden met een afrekening in het criminele milieu - nog alle opties open worden gehouden. 'Maar het lijkt op een zeer gerichte actie. Het slachtoffer was een bekende van de politie en stond voor meerdere strafbare feiten in de politiesystemen', aldus de woordvoerder.

Van den Heuvel liet in RTL Boulevard weten dat het slachtoffer, hoewel nog niet offcieel bevestigd door de politie, Itzhak Meiri betreft (Het Parool meldde dat ook vanmiddag). Het slachtoffer speelde volgens de misdaadverslaggever 15 jaar geleden een prominente rol in de onderwereld en werd veroordeeld voor (afpers-)delicten, maar kwam ook na het uitzitten van een gevangenisstraf nog altijd voor in politie-onderzoeken. Van den Heuvel zei dat het slachtoffer gewaarschuwd was dat hij op een dodenlijst stond.


Meer nieuws

112 gisteren 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen gisteren 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen gisteren 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen 6 dec. 2022 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.