VLN Nieuws
112

Verbijstering over roekeloze schutter bij fataal schietincident Amstelveen

Amstelveen - De schutter die verantwoordelijk is voor de fatale schietpartij in Amstelveen vanmorgen heeft volgens de politie een enorm risico genomen door op klaarlichte dag midden in een woonwijk tamelijk roekeloos te gaan schieten, terwijl er op dat moment kinderen op een vlakbij gelegen veldje aan het spelen waren. Dat meldde een politiewoordvoerder vanavond in RTL Boulevard.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel toonde zich in de uitzending eveneens verbijsterd: 'Hoe hondsbrutaal moet je zijn om het op deze manier te doen?'

Roekeloos

RTL Boulevard besteedde net als veel landelijke media ruim aandacht aan de dodelijke schietpartij in Amstelveen. Een politiewoordvoerder (zie hier) liet in de uitzending weten dat de schutter tamelijk roekeloos begon te schieten terwijl er kinderen op een veldje speelden. De politie trof bij onderzoek kogelinslagen aan aan de andere kant van de straat. Een van de verdwaalde kogels vloog door een raam van een (bewoond) appartement aan de Flevolaan, zoals AmstelveenZ vanmorgen meldde. 

112-Kogel_schietpartij_dpdb.jpg

Wreed

Van den Heuvel noemde de aanslag niet alleen hondsbrutaal, maar ook wreed. De politie gaf overigens aan dat als het op het motief van de schietpartij aankomt - hoewel ernstig rekening wordt gehouden met een afrekening in het criminele milieu - nog alle opties open worden gehouden. 'Maar het lijkt op een zeer gerichte actie. Het slachtoffer was een bekende van de politie en stond voor meerdere strafbare feiten in de politiesystemen', aldus de woordvoerder.

Van den Heuvel liet in RTL Boulevard weten dat het slachtoffer, hoewel nog niet offcieel bevestigd door de politie, Itzhak Meiri betreft (Het Parool meldde dat ook vanmiddag). Het slachtoffer speelde volgens de misdaadverslaggever 15 jaar geleden een prominente rol in de onderwereld en werd veroordeeld voor (afpers-)delicten, maar kwam ook na het uitzitten van een gevangenisstraf nog altijd voor in politie-onderzoeken. Van den Heuvel zei dat het slachtoffer gewaarschuwd was dat hij op een dodenlijst stond.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.

Horeca gisteren 15:01

Proost! Café Thijs tien jaar in Oude Dorp

Amstelveen - Café Thijs in de Dorpsstraat in het Oude Dorp heeft gisterenavond het 10-jarig bestaan gevierd. Het café is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Amstelveense horecalandschap en een meer dan gezellige ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.