Rijksweg A9 door Amstelveen

Verbreding A9 en A10 zorgt voor weekendafsluitingen

Amstelveen – De A9 en de A10 worden in 2019 en 2020 verbreed. In verband hiermee zullen de twee rijkswegen gedurende verschillende weekenden moeten worden afgesloten. 

In verband met de toekomstige verbreding van de A9 en de A10 heeft de PvdA eerder in schriftelijke vragen zijn zorgen geuit over mogelijke verkeershinder. In een antwoord op deze vragen laat burgemeester en wethouders (b en w) vandaag onder meer weten dat er bij beide projecten wordt uitgegaan van een vrijwel ongestoorde doorstroming tijdens de werkzaamheden.

Zuidasdok

B en w meldt ook dat de werkzaamheden op het zogenoemde Zuidasdok van de A10 tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel in het voorjaar van 2019 van start zullen gaan en dat er in maart 2020 zal worden gestart met de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Wat de A9 betreft laat b e w weten dat gedurende de week alleen de op- en afritten dicht gaam.

De A9 zelf zal op werkdagen open blijven en alleen gedurende verschillende weekenden worden afgesloten. Voor 2019 zijn er geen weekendafsluitingen gepland en voor 2020 zes. De precieze data zijn nog niet bekend.

Gelijktijdig

De A10 zal gedurende vijf weekenden in 2019 en vier weekenden in 2020 worden afgesloten. De afsluitingen van de A9 en de A10 zullen volgens b en w nooit gelijktijdig plaatsvinden. B en w voegt daar aan toe dat een afsluiting kan worden uitgesteld als er zich een calamiteit voordoet. Door een en ander goed op elkaar af te stemmen, zal de verwachte hinder voor de weggebruiker zich volgens b en w beperken tot de hinder van één procent.  


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.