Davey Phptpgraphy, Davey Baas

Verdachte (14) van mishandeling Frédérique twee weken langer vast

Amstelveen - De 14-jarige verdachte die vast zit voor de mishandeling van de Amstelveense Frédérique afgelopen maandag moet twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven.

Dat heeft de kinderrechter geoordeeld, zo melden diverse media. De politie hield de 14-jarige jongen afgelopen dinsdagavond aan.

De 14-jarige Frédérique werd afgelopen maandag bruut mishandeld in een speeltuin in Westwijk, nadat zij op de vraag 'Ben je een jongen of een meisje' antwoordde dat dat niet uitmaakte. 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn'. 

Ze werd daarop het ziekenhuis in geslagen en liep een gebroken neus, een kaakfractuur en gebitsschade op. Haar vader deelde het relaas op social media en de mishandeling zorgde voor een golf van verontwaardiging. 

Frédérique kreeg al tienduizenden steunbetuigingen, onder meer dankzij een kaartjesoproep van Radio 538.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn vandaag 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport vandaag 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.