Davey Photography, Davey Baas
112

Verdachten van steekpartij aan Orion minderjarig

Amstelveen - De twee aangehouden verdachten van de steekpartij aan Orion in de wijk Middenhoven afgelopen maandag zijn beiden minderjarig. Dat meldt de politie. Eveneens wordt gemeld dat uit politieonderzoek is gebleken dat het incident geen verband lijkt te hebben met eerdere incidenten in Middenhoven.

De wijk Middenhoven wordt met regelmaat geplaagd door overlast van met name hangjongeren, ook al lijkt die overlast minder geworden sinds politie en wijkboa's de zaken scherp in de gaten houden. Het steekincident afgelopen maandag zou volgens de politie een losstaand incident zijn geweest.
 
Vechtpartij
 
Maandagavond brak er op het plein voor De Meent rond 19.30 uur een vechtpartij uit voor het wijkcentrum. Daarbij werd gestoken en raakte een man gewond. Al snel werden twee verdachten aangehouden. De aangehouden verdachten zijn minderjarig, zo meldt de politie in een update. Aanvankelijk meldde de politie dat een van de verdachten minderjarig was (en de ander 18 jaar). Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
 
Onderzoek
 
De politie deed na het steekincident een uitvoerig opsporingsonderzoek, tot laat in de avond. Een groot deel van het plein werd afgezet. Ook Forensische Opsporing (FO) kwam ter plaatse.
112 steekpartij orion amstelveen dpdb.jpg
Er is met meerdere getuigen gesproken die zich hadden gemeld, maar de politie vraagt mogelijk andere getuigen, of mensen die meer informatie hebben of wil iets kwijt willen over de zaak, contact op te nemen met de politie via 0900-884 (o.v.v. registratienummer 2023223565).
 
Inloopspreekuur wijkagenten
 
Ook wijst de politie op een maandelijks inloopspreekuur dat iedere eerste dinsdag van de maand in wijkcentrum De Meent wordt gehouden tussen 10.00 en 11.00 uur. Bewoners van Middenhoven en Waardhuizen zijn dan welkom om in gesprek te gaan met de wijkagenten en de wijkcoach.

Meer nieuws