Davey Photography, Davey Baas
112

Verdachten van steekpartij aan Orion minderjarig

Amstelveen - De twee aangehouden verdachten van de steekpartij aan Orion in de wijk Middenhoven afgelopen maandag zijn beiden minderjarig. Dat meldt de politie. Eveneens wordt gemeld dat uit politieonderzoek is gebleken dat het incident geen verband lijkt te hebben met eerdere incidenten in Middenhoven.

De wijk Middenhoven wordt met regelmaat geplaagd door overlast van met name hangjongeren, ook al lijkt die overlast minder geworden sinds politie en wijkboa's de zaken scherp in de gaten houden. Het steekincident afgelopen maandag zou volgens de politie een losstaand incident zijn geweest.
 
Vechtpartij
 
Maandagavond brak er op het plein voor De Meent rond 19.30 uur een vechtpartij uit voor het wijkcentrum. Daarbij werd gestoken en raakte een man gewond. Al snel werden twee verdachten aangehouden. De aangehouden verdachten zijn minderjarig, zo meldt de politie in een update. Aanvankelijk meldde de politie dat een van de verdachten minderjarig was (en de ander 18 jaar). Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
 
Onderzoek
 
De politie deed na het steekincident een uitvoerig opsporingsonderzoek, tot laat in de avond. Een groot deel van het plein werd afgezet. Ook Forensische Opsporing (FO) kwam ter plaatse.
112 steekpartij orion amstelveen dpdb.jpg
Er is met meerdere getuigen gesproken die zich hadden gemeld, maar de politie vraagt mogelijk andere getuigen, of mensen die meer informatie hebben of wil iets kwijt willen over de zaak, contact op te nemen met de politie via 0900-884 (o.v.v. registratienummer 2023223565).
 
Inloopspreekuur wijkagenten
 
Ook wijst de politie op een maandelijks inloopspreekuur dat iedere eerste dinsdag van de maand in wijkcentrum De Meent wordt gehouden tussen 10.00 en 11.00 uur. Bewoners van Middenhoven en Waardhuizen zijn dan welkom om in gesprek te gaan met de wijkagenten en de wijkcoach.

Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.