De Bovenkerkerweg, met de iepen die worden verplaatst

Verdubbeling Bovenkerkerweg Amstelveen: werkzaamheden starten deze zomer

Amstelveen - Medio juli van dit jaar starten de wegwerkzaamheden ten behoeve van de verdubbeling van (een deel van) de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Daarvoor worden volgende week vast twintig jonge iepen verplaatst.

De verdubbeling naar 2x2 rijstroken zal worden gerealiseerd op het wegdeel tussen de Zagerij (bedrijventerrein Legmeer) en ongeveer 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Verkeersbesluit

Over de gedeeltelijke verbreding van de Bovenkerkerweg is eerder een verkeersbesluit genomen. De werkzaamheden starten in juli en zijn naar verwachting voor 2024 afgerond.  Tijdens de werkzaamheden wordt vanaf juli eén baan van de Bovenkerkerweg afgesloten vanaf de Zagerij tot ongeveer de komgrens. Het verkeer wordt in twee richtingen over de andere baan geleid.

Dit zijn de verkeersmaatregelen

Naast de verbreding wordt nog een serie andere verkeersmaatregelen getroffen vanaf de zomer.

 • Nesserlaan: verkeerslichten
  Op het kruispunt met de Nesserlaan wordt een verkeersregelinstallatie geplaatst en de vormgeving van het kruispunt wordt aangepast. 

 • De Kegel/NTC
  Het kruispunt vanuit De Kegel/NTC wordt opnieuw vormgegeven, evenals de toegang naar Grand Hotel Amstelveen. Vanaf de Bovenkerkerweg naar de nieuwe parkeergarage bij het tenniscentrum (NTC) achter het hotel wordt een een vrije rechtsafbaan gerealiseerd en  de bouwweg aldaar wordt opgewaardeerd, Ook wordt structureel onderhoud gepleegd aan de westelijke wegbaan tussen het Grand Hotel Amstelveen en de Zagerij;

 • Ventweg: zonder vrachtverkeer
  De aansluiting van de ventweg langs de Bovenkerkerweg bij De Kegel wordt aangepast naar een fietsstraat, die ontoegankelijk wordt voor vrachtverkeer. De ventweg van de Bovenkerkerweg zal aan de zuidkant worden ontsloten via de Zilverschoonlaan;

 • Burgemeester Wiegelweg
  Op de Burgemeester Wiegelweg wordt het tweede linksafvak vanuit Westwijk (dat er al ligt) in gebruik genomen. Het samenvoegvak ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg wordt verlengd en de busstrook op de Burgemeester Wiegelweg verdwijnt. 

 • Groene golf
  Ook worden de verkeersregelinstallaties op de Bovenkerkerweg tussen de Burgemeester Wiegelweg en de Zetterij en vice versa op elkaar afgestemd om een zogenoemde groene golf te realiseren om de doorstroming te bevorderen. Eveneens wordt de groenstructuur langs het wegdeel hersteld.

 • Eco-duiker
  De verdubbeling van de Bovenkerkerweg wordt mede mogelijk gemaakt door de Vervoer Regio Amsterdam en de eco-duiker onder de Bovenkerkerweg (net ten noorden van de Burgemeester Wiegelweg) door de Provincie Noord-Holland.

 • Iepen-verplaatsing
  Met het oog op die verdubbeling moeten twintig jonge iepen plaats maken voor de wegverbreding. De bomen zijn enkele jaren geleden geplant als tijdelijke groenstrook langs dit wegdeel. De iepen krijgen een nieuwe plek aan de Meerlandenweg en worden volgende week (20 maart) al verplaatst

Het verkeersbesluit en de bijbehorende tekening zijn in te zien bij officiële bekendmakingen.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.