Manager Sportservice Sven Vismans met verenigingen in gesprek over inclusie op basis van het theaterstuk van LiveYourStory (Beeld: AmstelveenSport)

Verenigingscafé AmstelveenSport over respect & inclusie en het werven & behouden van vrijwilligers

Amstelveen - Vertegenwoordigers van Amstelveense sportverenigingen waren maandagavond 6 november aanwezig bij het door AmstelveenSport georganiseerde Verenigingscafé in NTC de Kegel. Met twee belangrijke onderwerpen op de agenda: respect & inclusie in de sport en het werven & behouden van vrijwilligers.

De discussie over inclusie werd in gang gezet door de stichting LiveYourStory met een verkorte versie van hun theaterstuk 'Ik wou dat het weer weekend was'. De aanwezige verenigingen gingen met elkaar in gesprek en deelden hun ervaringen. Conclusie: ga binnen je club het gesprek met elkaar aan over je welkom en veilig voelen op de club, stel vragen, doe geen aannames, vul het niet voor iemand in.

Vrijwilligers

Vervolgens werd er een introductie gegeven van de workshop 'Meer vrijwilligers in kortere tijd'. Hier werden al veel concrete tips & tricks gedeeld, waar de verenigingen mee aan de slag kunnen. De volledige workshop bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten waarin de wervingsactie voor de club wordt voorbereid en uitgevoerd. Verenigingen die in deze workshop geïnteresseerd zijn kunnen zich hiervoor aanmelden via evenementen@amstelveensport.nl  

Workshops en voorstelling via Sportakkoord Amstelveen

Voor alle sportverenigingen is het mogelijk om een workshop aan te vragen. Dit kan de inclusie voorstelling zijn met het volledige theaterstuk van LiveYourStory, welke nu gebaseerd is op voetbal maar waar binnenkort ook een algemene sportversie van uitkomt. Ook over andere onderwerpen die spelen binnen verenigingen zijn er workshops. Vanuit het Sportakkoord Amstelveen vraagt AmstelveenSport deze workshop vervolgens aan binnen de portal van het NOC*NSF en is deze voor de vereniging gratis te volgen. Aanvragen voor workshops kunnen ingestuurd worden aan coördinator Sportakkoord Amstelveen, Joris van Soerland via j.vansoerland@amstelveensport.nl

Verenigingscafé 2024
Ook in 2024 organiseert AmstelveenSport een aantal Verenigingscafés. Het eerstvolgende café vindt plaats op maandag 4 maart 2024 en heeft als onderwerp: 'Sport gaat niet vanzelf. Politiek kom in beweging!'. Meer informatie volgt binnenkort. Aanmelden is al mogelijk via amstelveensport.nl/verenigingscafe

Amstelveen Sportgala
AmstelveenSport is trots op de Amstelveense sporters, talenten, sportverenigingen en hun coaches en vrijwilligers. Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdagavond 9 februari 2024 zet AmstelveenSport ze graag in de schijnwerpers. Het belooft, net als vorig jaar, een bijzonder feestelijke avond te worden in het Hermann Wesselink College. Aanmelden voor de diverse categorieën kan tot en met 1 december 2023 via sportgala.amstelveensport.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.