Pixabay.com

Vergroen je tuin in zeven stappen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen helpt inwoners graag om hun tuin groener te maken, vooral door tegels te verwijderen. Maar hoe kan je een versteende tuin het beste groen maken en waar moet je op letten? Daarvoor zijn zeven stappen op een rijtje gezet. De gemeente Amstelveen helpt ook door onder de vlag van het NK Tegelwippen oude tuintegels gratis op te halen, als deze worden vervangen voor groen.

Om je versteende tuin te veranderen in een groene tuin zijn diverse zaken belangrijk. Bijvoorbeeld hoe je tuin ligt ten opzichte van de zon en wat de ondergrond is. Maar ook: wat is het maximale aantal tegels wat je uit je tuin kan halen en welke planten ga je vervolgens planten? Het heeft allemaal effect op een ander belangrijk onderdeel: het onderhoud. Hoe dan ook: iedereen kan zijn tuin groener maken aan de hand van het stappenplan – en het is ook vaak een goede optie om samen met buren plannen  te maken.

KLIK HIER VOOR HET 7-STAPPENPLAN

NK Tegelwippen

Amstelveen doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen. Dat is goed nieuws, want de gemeente haalt in het kader van dit ludieke kampioenschap oude tegels die je uit je tuin haalt (en vervangt voor groen) gratis op tijdens diverse ophaaldagen. Meer informatie over het NK Tegelwippen en de voorwaarden zijn te vinden op de website Amstelveenrainproof.nl! Hier vind je talloze tips om je leefomgeving te verduurzamen!

NK Tegelwippen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.