VHT Politie Amsterdam, Facebook
112

Verkeerde afslag bij Keizer Karelweg: Canta belandt op Rijksweg A9

Amstelveen - Dat niet voor iedereen de gewijzigde verkeerssituatie bij de Keizer Karelweg in Amstelveen even overzichtelijk is, bleek gisteren toen een bestuurster van een Canta een verkeerde afslag nam en op Rijksweg A9 belandde.

Het verkeersteam van de Politie Amsterdam hield woensdagavond (net als dinsdagavond) een controle in de omgeving van de Beneluxbaan, maar moest die controle nu vroegtijdig beëindigen omdat er een melding binnen kwam van een spookrijdende Canta op de A9 bij Amstelveen.

Hulp

Eenmaal ter plaatste bleek dat de Canta-bestuurster bij de werkzaamheden op de Keizer Karelweg, de verkeerde afslag had genomen. Vanwege de werkzaamheden aan de Rijksweg bij Amstelveen is de verkeerssituatie gewijzigd. Zodra de Canta-bestuurster haar fout doorhad, zocht zij zo snel als zij kon een relatief veilige plek op in afwachting van hulp.

De hulp kwam in de vorm van VHT Politie Amsterdam, dat op social media meldt dat de bestuurster in samenwerking met de Amstelveense politie van de snelweg is af begeleid. Dat wel na een goed gesprek en een alcoholtest: de test was negatief; de bestuurster mocht haar weg vervolgen.

Elf bekeuringen

Tijdens de controle woensdagavond aan de Beneluxbaan werden overigens opnieuw elf bekeuringen uitgeschreven, nadat dinsdagavond al 20 bestuurders een bon hadden gekregen voor uiteenlopende overtredingen. Ditmaal behoorden wederom het niet handsfree bellen  tot de overtredingen, maar ook werden bonnen uitgeschreven voor het negeren van rood licht en het niet dragen van een helm.
 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.