VHT Politie Amsterdam, Facebook
112

Verkeerde afslag bij Keizer Karelweg: Canta belandt op Rijksweg A9

Amstelveen - Dat niet voor iedereen de gewijzigde verkeerssituatie bij de Keizer Karelweg in Amstelveen even overzichtelijk is, bleek gisteren toen een bestuurster van een Canta een verkeerde afslag nam en op Rijksweg A9 belandde.

Het verkeersteam van de Politie Amsterdam hield woensdagavond (net als dinsdagavond) een controle in de omgeving van de Beneluxbaan, maar moest die controle nu vroegtijdig beëindigen omdat er een melding binnen kwam van een spookrijdende Canta op de A9 bij Amstelveen.

Hulp

Eenmaal ter plaatste bleek dat de Canta-bestuurster bij de werkzaamheden op de Keizer Karelweg, de verkeerde afslag had genomen. Vanwege de werkzaamheden aan de Rijksweg bij Amstelveen is de verkeerssituatie gewijzigd. Zodra de Canta-bestuurster haar fout doorhad, zocht zij zo snel als zij kon een relatief veilige plek op in afwachting van hulp.

De hulp kwam in de vorm van VHT Politie Amsterdam, dat op social media meldt dat de bestuurster in samenwerking met de Amstelveense politie van de snelweg is af begeleid. Dat wel na een goed gesprek en een alcoholtest: de test was negatief; de bestuurster mocht haar weg vervolgen.

Elf bekeuringen

Tijdens de controle woensdagavond aan de Beneluxbaan werden overigens opnieuw elf bekeuringen uitgeschreven, nadat dinsdagavond al 20 bestuurders een bon hadden gekregen voor uiteenlopende overtredingen. Ditmaal behoorden wederom het niet handsfree bellen  tot de overtredingen, maar ook werden bonnen uitgeschreven voor het negeren van rood licht en het niet dragen van een helm.
 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.