Davey Photography, Davey Baas

Verkeerscontroles Amstelveen: nul bestuurders onder invloed, wel diverse andere overtredingen

Amstelveen - De politie heeft vrijdagavond op meerdere locaties in Amstelveen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 138 voertuigen gecontroleerd. Tot tevredenheid van de politie bleek niet één bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs te te rijden. Wel werden 37 bekeuringen uitgedeeld voor diverse andere zaken.

De politie stond gisterenavond opgesteld onder het viaduct aan de Oranjebaan en later op de avond aan de Sportlaan/Van der Hooplaan, met een speciale alcoholbus.

In tegen stelling tot twee weken geleden (8 bestuurders onder invloed) had nu geen enkele gecontroleerde bestuurder te diep in het glaasje gekeken en/of drugs gebruikt, maar wel constateerde de politie diverse mankementen aan voertuigen, waaronder defecte verlichting en te gladde banden. Ook het dragen van een gordel ging niet altijd goed.

Tijdens de controle werd ook een taxi in beslag genomen in verband met een lopend onderzoek en bleek een pakketbezorger niet over een transportvergunning te beschikken, zo meldt verkeersagent Jeroen Heuts op X:

heuts 91223.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.