Davey Photography, Davey Baas
112

Verkeerscontroles Amstelveen: veel brom/snorfietsen niet in orde

Amstelveen – Bij een verkeerscontrole door de Amstelveense politie is gebleken dat een flink aantal brom- cq snorfietsen niet aan de wettelijke eisen voldeed.

De politie controleerde afgelopen vrijdag met een groot team op drie locaties in Amstelveen: op het Sandbergplein in Stadshart Amstelveen en aan de Jane Addamslaan en Schweitzerlaan in Westwijk.

Overtreders

In totaal dertien bezitters van brom- snorfietsen (scooters) kregen te horen dat hun voertuig niet aan de wettelijke eisen te voldeed, omdat een te hoge constructiesnelheid of een te hoog geluidsniveau werd gemeten. Op de drie locaties controleerde de politie meer dan veertig snor- en bromfietsen.

WOK-melding

Voor de betreffende voertuigen heeft de politie WOK-meldingen (Wacht Op Keuring) in het RDW-kentekenregister ingevoerd, zodat niet meer met het voertuig mag worden gereden, aldus de politie op Facebook.

Rijden zonder rijbewijs

De politie controleerde naast brom- en snorfietsen ook personenauto’s. Opmerkelijk was dat bij de controles vier bestuurders op de bon werden geslingerd voor het niet hebben van een rijbewijs. Ook werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en iemand kreeg een bon omdat de autogordel niet werd gedragen.

Surveillances

De politie hield de verkeerscontroles in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam, het Flex-team en studenten. Ook werd vrijdag door motorrijders extra gesurveilleerd op inbraakgevoelige plaatsen en biketeams waren in woonwijken actief.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.