Jacqueline Solleveld (bbA)

Verkeersdruk Bankras-Kostverloren neemt dramatische vormen aan

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat de gemeente in actie komt om de toenemende verkeersdruk op de Oranjebaan bij het kruispunt met de Camera Obscuralaan in goede banen te leiden.

Nu al ontstaan er vooral ’s middags grote files. De huidige verkeerslichten kunnen het aanbod niet verwerken. Tijdens de vergadering van het wijkplatform Bankras-Kostverloren kwamen bewoners met voorbeelden waaruit blijkt dat het soms een kwartier duurt voordat men het kruispunt Oranjebaan/Camera Obscuralaan kan oversteken.

Onaanvaardbaar

De voorzitter van het wijkplatform, Ben Jonker zei dat hij zelf ook had geconstateerd dat de verkeersoverlast onaanvaardbare vormen aanneemt. Dit is volgens hem nog maar het begin, want extra overlast gaat er ontstaan door het bouwverkeer dat de nieuwbouw aan de Oranjebaan en de Klaasje Zevensterstraat zal aantrekken.

Wordt nog erger

Vervolgens komt daar volgend jaar nog het verkeer bij dat niet meer de afslag Stadshart kan nemen maar de afslag bij de Oranjebaan gebruikt om naar Amstelveen Centrum of Amstelveen Noord te rijden. Enkele aanwezigen op de vergadering drongen aan op het openstellen van de Marathonlaan (bij de Brandweer) en de Olympiadelaan voor verkeer dat richting Noord en Buitenveldert wil.  Wijkbewoner Joop de Jong vertelde dat hij op het raadhuis precies had uitgezocht welke mogelijkheden er nog waren om de overlast te beperken. Volgens hem wist men het daar ook niet en kreeg hij te horen dat de Olympiadelaan niet wordt opengesteld voor doorgaand verkeer omdat het zo was afgesproken met de bewoners. Voorzitter Jonker vertelde, dat die belofte niet zozeer aan de bewoners was gedaan, maar gekoppeld was aan de kavels langs de weg.

Zorgen

Raadslid Jacqueline Solleveld hierover:  “BbA maakt zich zorgen  over de huidige verkeerssituatie en de doorstroming van het verkeer tijdens de komende werkzaamheden rondom de projecten A9 en de Amstelveenlijn.”  Het bbA - raadslid vervolgt met :  “We  willen  weten wat de gemeente kan doen aan de toenemende overlast in Bankras en of het waar is dat er geen doorgaand verkeer over de Olympiadelaan mag worden geleid, terwijl dit toch de meest voor de hand liggende en veiligste weg is om het verkeer  naar Amstelveen Noord  te leiden.  Als dat het geval is wil bbA weten of met de bewoners een tijdelijke overeenkomst kan worden gesloten om de verkeersproblemen in Bankras te verlichten.” 


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.  

Horeca gisteren 19:13

Amstelveense horeca bijeen: op naar betere tijden

Amstelveen - Een tamelijk unieke bijeenkomst bij Grand Café All Sports aan de Van der Hooplaan maandagavond: tal van bekende Amstelveense horeca-uitbaters kwamen aan het einde van de dag bijeen voor een praatje en een borrel.