Vermiste poes moet vacht inleveren

Vermiste poes moet vacht inleveren Foto: Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen - De medewerkers van Dierentehuis Amstelveen zijn naarstig op zoek naar de eigenaar van een langharige poes die afgelopen week in Amstelveen werd gevonden. Maar het dier ziet er inmiddels heel anders uit.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het langharige exemplaar werd op 20 januari 2020 in de omgeving van de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen aangetroffen zonder chip - en dus is het gissen naar wie de eigenaar is.

Het Dierentehuis doopte de poes 'Nara'. Volgens de medewerkers van het Dierentehuis is het een knappe, lieve en afhankelijke dame. Maar Nara had door haar lange haren wel een groot probleem. Haar vacht was volledig vervilt en ze had kale plekken aan de flanken ter hoogte van de schouderpartij. 

De vervilting was zelfs zo erg dat Nara zichzelf ook bevuilde; haar ontlasting bleef in haar vacht hangen en ze had en grote delen zelf uit haar vacht getrokken waardoor ze de kale plekken had. Er zat niets anders op dan de poes een nieuw uiterlijk te geven.

Medewerkers van het Dierentehuis legden Nara gisteren onder narcose om haar te verlossen van haar vervilte vacht. Het Dierentehuis meldt dat Nara opgelucht reageerde op de scheerbeurt en de medewerkers zagen de scheerbeurtals dankbaar werk: 'Nu is het een kwestie van bijhouden en weer aangroeien.'

Natuurlijk wordt nog altijd gezocht naar de eigenaar van 'Nara'. Wie meer weet kan contact opnemen met Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel.


Reacties