Dierentehuis Amstelveen

Vermiste poes moet vacht inleveren

Amstelveen - De medewerkers van Dierentehuis Amstelveen zijn naarstig op zoek naar de eigenaar van een langharige poes die afgelopen week in Amstelveen werd gevonden. Maar het dier ziet er inmiddels heel anders uit.

Het langharige exemplaar werd op 20 januari 2020 in de omgeving van de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen aangetroffen zonder chip - en dus is het gissen naar wie de eigenaar is.

Het Dierentehuis doopte de poes 'Nara'. Volgens de medewerkers van het Dierentehuis is het een knappe, lieve en afhankelijke dame. Maar Nara had door haar lange haren wel een groot probleem. Haar vacht was volledig vervilt en ze had kale plekken aan de flanken ter hoogte van de schouderpartij. 

De vervilting was zelfs zo erg dat Nara zichzelf ook bevuilde; haar ontlasting bleef in haar vacht hangen en ze had en grote delen zelf uit haar vacht getrokken waardoor ze de kale plekken had. Er zat niets anders op dan de poes een nieuw uiterlijk te geven.

Medewerkers van het Dierentehuis legden Nara gisteren onder narcose om haar te verlossen van haar vervilte vacht. Het Dierentehuis meldt dat Nara opgelucht reageerde op de scheerbeurt en de medewerkers zagen de scheerbeurtals dankbaar werk: 'Nu is het een kwestie van bijhouden en weer aangroeien.'

Natuurlijk wordt nog altijd gezocht naar de eigenaar van 'Nara'. Wie meer weet kan contact opnemen met Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.