112

Vermoedelijk weer babbeltruc-criminelen actief

Amstelveen - De politie doet vrijdagmiddag onderzoek naar mogelijke oplichting aan de Max Havelaarlaan, nadat er een melding was binnengekomen van vreemde personen die zich in een flat van een oudere vrouw bevonden. Vermoedelijk zijn babbeltruc-criminelen actief.

De politie in Amstelveen is zeer alert op babbeltrucs, omdat deze grote impact hebben op (vaak oudere) slachtoffers. Ondanks tal van waarschuwingen slagen criminelen er met allerhande smoezen telkens weer in om ouderen op te lichten en te beroven van geld of sieraden.

Al veel slachtoffers dit jaar

Dit jaar zijn al tal van - met name oudere - Amstelveners slachtoffer geworden van babbeltrucs (zie onder andere hier, hier, hier, hier en hier). De criminelen hebben een groot arsenaal aan trucs: ze beweren van de bank te zijn, van de politie, van een nutsbedrijf of zelfs van een loterij. Vaak worden ouderen eerst gebeld, waarna ze iemand langssturen om zogenaamd (bank-)passen/gegevens of waardevolle goederen in veiligheid te brengen.

Praat erover 

De politie adviseert inwoners ook om oudere familieleden of vrienden te attenderen op het gevaar van babbeltrucs. De criminelen komen namelijk zeer vertrouwd over. Lees hier diverse tips om te voorkomen dat jij of familieleden/vrienden slachtoffer worden van een babbeltruc.  

De politie is vrijdagmiddag direct een buurtonderzoek gestart na de melding en kwam met meerdere eenheden ter plaatse, maar kon nog niet bevestigen of er slachtoffers waren gemaakt. Advies aan inwoners is om extra alert te zijn.

babbeltruc amstelveen 112 dpdb 2 17112023.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.