112

Vermoedelijk weer babbeltruc-criminelen actief

Amstelveen - De politie doet vrijdagmiddag onderzoek naar mogelijke oplichting aan de Max Havelaarlaan, nadat er een melding was binnengekomen van vreemde personen die zich in een flat van een oudere vrouw bevonden. Vermoedelijk zijn babbeltruc-criminelen actief.

De politie in Amstelveen is zeer alert op babbeltrucs, omdat deze grote impact hebben op (vaak oudere) slachtoffers. Ondanks tal van waarschuwingen slagen criminelen er met allerhande smoezen telkens weer in om ouderen op te lichten en te beroven van geld of sieraden.

Al veel slachtoffers dit jaar

Dit jaar zijn al tal van - met name oudere - Amstelveners slachtoffer geworden van babbeltrucs (zie onder andere hier, hier, hier, hier en hier). De criminelen hebben een groot arsenaal aan trucs: ze beweren van de bank te zijn, van de politie, van een nutsbedrijf of zelfs van een loterij. Vaak worden ouderen eerst gebeld, waarna ze iemand langssturen om zogenaamd (bank-)passen/gegevens of waardevolle goederen in veiligheid te brengen.

Praat erover 

De politie adviseert inwoners ook om oudere familieleden of vrienden te attenderen op het gevaar van babbeltrucs. De criminelen komen namelijk zeer vertrouwd over. Lees hier diverse tips om te voorkomen dat jij of familieleden/vrienden slachtoffer worden van een babbeltruc.  

De politie is vrijdagmiddag direct een buurtonderzoek gestart na de melding en kwam met meerdere eenheden ter plaatse, maar kon nog niet bevestigen of er slachtoffers waren gemaakt. Advies aan inwoners is om extra alert te zijn.

babbeltruc amstelveen 112 dpdb 2 17112023.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws