Amstelveenlijn.nl

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Om het een en ander te realiseren start hoofdaannemer VITAL in juni met het ombouwen van de verkeerssituatie: het aansluiten van de nieuwe wegen op de bestaande wegen.

Het gereedmaken van het kruispunt gaat in juni en juli gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en dus ook veel hinder voor het verkeer. Over de maatregelen is meer te vinden op de website van de Amstelveenlijn.

In het weekend van 6 juni start VITAL met het ombouwen van de verkeerssituatie. Vrijdag 31 juli gaat kruispunt Sportlaan dan helemaal open voor al het verkeer. OV-reizigers kunnen naar verwachting in december 2020 gebruik maken van de nieuwe halte Sportlaan.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).