Vernieuwde Bamboebrug naar Bloesempark officieel opengesteld

Amstelveen - Na een lange periode van afsluiting is de vernieuwde 'bamboebrug' richting het Bloesempark gisteren officieel in gebruik genomen.

Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen) knipten vrijdag een lintje om de vernieuwde Bamboebrug in het Amsterdamse bos te openen. 

bamboe.jpg

Volgens beide wethouders (openbare ruimte, groen) staat de opening symbool voor meer samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen in het Amsterdamse Bos dat beide gemeenten met elkaar verbindt.

De 175 meter lange voetbrug, die in 2000 werd aangelegd, was het eerste bamboe bouwwerk van Nederland. De brugleuningen bleken niet bestand tegen het Nederlandse klimaat. Na de renovatie, waarbij de brugleuningen werden vernieuwd, is de brug klaar voor gebruik. De staanders van de nieuwe leuningen zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse karakter van het Bloesempark.

Op de vernieuwde brug, die is gemaakt van bamboe en composiet, is een aantal zitjes toegevoegd zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten. De vernieuwing van de brug is naast financiële bijdragen van Amsterdam en Amstelveen mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rijkswaterstaat aan Amsterdam ter compensatie van het werk aan de A9 in het Amsterdamse Bos.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.