Wethouder Jeroen Brandes en burgemeester Bas Eenhoorn (tevens Nationaal Commissaris Digitale Overheid) bekijken de nieuwe website.

Vernieuwde website Gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen heeft haar website www.amstelveen.nl volledig vernieuwd. Vandaag is de nieuwe gemeentelijke website te bewonderen.

De gemeentelijke website moest worden aangepast aan de wensen van deze tijd: de vernieuwde website moest onder andere gebruiksvriendelijker, makkelijker en veiliger worden.

De nieuwe website is volgens de gemeente overzichtelijk en eigentijds, zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

Digitaal regelen
Jeroen Brandes (PvdA), wethouder ICT: 'We leven in een tijd waarin inwoners en ondernemers in toenemende mate zaken digitaal willen regelen. De website is ons belangrijkste communicatiekanaal, maar ook een platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken digitaal kunnen afhandelen.'

Compacter
De gemeente heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het bouwen en inrichten van de nieuwe website. De nieuwe site is veel compacter en daardoor overzichtelijker. Daarbij is de site zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten via icoontjes op de homepage snel en eenvoudig te vinden zijn en in de toekomst voor een groot deel online geregeld kunnen worden. Ook heeft de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes. Heel belangrijk in een tijd dat bijna iedereen digitaal én mobiel is.

Inwoners en ondernemers betrokken
Bij de opzet van de nieuwe website hebben we inwoners en ondernemers betrokken. Ze hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Dat heeft waardevolle input opgeleverd. De gemeente blijft hard werken aan de verdere ontwikkeling en het actueel houden van de website.

Kijk op www.amstelveen.nl om een kijkje te nemen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.