Schetsontwerp van de nieuwe bamboebrug

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

De bamboebrug, een belangrijke verbinding van recreatiegebied De Poeloever/De Oeverlanden naar het Bloesempark, bleek niet voldoende bestand tegen de overwegend natte Nederlandse weersomstandigheden en stond nagoenoeg op instorten, waardoor deze lange tijd werd afgesloten. De brug kon na een diverse noodreparaties weer open maar is uiteraard hard aan vervanging toe.

Bamboebrug nieuwe stijl

De nieuwe brugleuningen worden nu gemaakt van thermisch verzinkt staal in combinatie met composiet-bamboe staanders en staaldraad. Dit materiaal heeft een langere levensduur en is bestand tegen de westerse weersomstandigheden.

De staanders van de nieuwe brug zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse uitgangspunt voor het Bloesempark. De staanders volgen een vloeiende lijn van hoog naar laag en verschillen per zijde. Op de brug wordt ook een aantal zitjes gemaakt zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

Inmiddels zijn de nieuwe onderdelen gereed en kan het renovatiewerk  beginnen. Omdat het niet mogelijk is voor de medewerkers van de aannemer om tijdens het werk minimaal 1,5 meter afstand te houden tot bezoekers, wordt de brug afgesloten tijdens de renovatie.

Omgeving Bloesempark opgewaardeerd

Naast de renovatie van de bamboebrug is eind 2019 ook gewerkt aan de toegankelijkheid van het gebied rondom het Bloesempark. Op de Bleekerskade bij het Bloesempark is bijvoorbeeld de weg opnieuw geasfalteerd. Ook de bamboe-planten en de rododendrons in het gebied zijn nagekeken en waar nodig bijgeplant.

De planning is dat de werkzaamheden aan de bamboebrug tot en met 25 september duren.


Meer nieuws

112 vandaag 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn vandaag 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.