AmstelveenZ

'Vernieuwing brug tussen Ouderkerk en Amstelveen hoofdpijndossier'

Amstelveen – De vervanging van de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk over rivier De Amstel was gestart, maar is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Voor zowel de omgeving als de provincie Noord-Holland is dit project inmiddels een hoofdpijndossier, meldt VVD Amstelveen in een persbericht.  

De VVD stelt dat de provincie fout op fout heeft gestapeld in het project: ‘Recent presenteerde de provincie een nieuwe omleidingsroute voor auto’s, maar die moet als het aan de VVD ligt resoluut van tafel:. De omleidingsroute (zie kaartje onder, red.) is er één van de buitencategorie en dat bedoel ik niet positief. De provincie moet zo snel mogelijk orde op zaken stellen in dit project’, aldus VVD-raadslid Arjan Gerritsen.  

kaart_omleidingsroute.jpg

De VVD meldt: 'Al jaren heeft de provincie Noord-Holland de vervanging van deze brug in voorbereiding. Vorig jaar zijn bomen gekapt en is de realisatie gestart, maar cruciale gronden voor een omleidingsroute in de directe nabijheid van de brug zijn nog niet in eigendom. Provincie en perceeleigenaar zijn er tot op heden minnelijk niet uitgekomen. Het feit dat deze gronden nog niet in eigendom zijn, is de reden van het uitstel van de realisatie.'

Inloopdagen omleidingsroute

De provincie heeft van 29 juni tot en met 17 juli 2020 digitale inloopdagen georganiseerd waar de beoogde nieuwe omleidingsroute voor auto’s is gepresenteerd. Deze route loopt via de Machineweg in de Middelpolder, langs het Oostelijk Halfrond en de Straat van Messina, vervolgens via de Beneluxbaan terug naar de Oranjebaan. Wat de VVD in Amstelveen betreft is deze omleidingsroute echter geen te verkiezen optie. De route is te lang, deels niet geschikt voor veel autoverkeer en het zorgt voor een ongewenste scheiding tussen west en oost over een lange periode.

Arjan Gerritsen en bewoners Amsteldijk Noord eo.jpg

Bewoners (op bovenstaande foto met VVD-raadslid Gerritsen) langs onder andere de Amsteldijk Noord en Oostermeerweg worden geacht om te rijden, terwijl ze aan de overkant in Ouderkerk a/d Amstel moeten zijn. Arjan Gerritsen: ‘Volgens de provincie bedraagt de extra reistijd circa tien minuten, maar als het straks weer drukker wordt op de weg is die tien minuten vooral in de ochtend- en avondspits verre van realistisch’.

Schriftelijke vragen aan College B en W

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W, waarin zij het College verzoekt zo snel mogelijk het gesprek met de provincie Noord-Holland aan te gaan en daarbij aan te dringen op afronding van het minnelijke traject met de perceeleigenaar. ‘De voorbereiding van de nieuwe omleidingsroute kost tijd en geld. Naar mijn idee kost dat meer tijd en geld, dan een wellicht gevoelige investering in particuliere grond. Het zou de provincie sieren als ze op deze wijze weten orde op zaken te stellen, zodat de oorspronkelijke omleidingsroute gerealiseerd kan worden en de vervanging van de Brug over de Amstel kan worden hervat’, aldus Arjan Gerritsen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen gisteren 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen gisteren 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. 

Corona Amstelveen gisteren 07:56

Steunactie Horeca Amstelveen krijgt vervolg

Amstelveen - Nu de corona-crisis voortduurt en horecabedrijven nog zwaarder getroffen worden hebben de initiatiefnemers van het boek Horeca Amstelveen in samenspraak met de horeca besloten de actie (en de in het boek vermelde kortingen) te verlengen tot onbepaalde tijd.