Vernieuwing fietspaden Amsterdamse Bos duurt jaren

Vernieuwing fietspaden Amsterdamse Bos duurt jaren Foto: Kleine Noorddijk [AmstelveenZ]

Amstelveen – In het Amsterdamse Bos zullen verschillende fietspaden worden vernieuwd. Het gaat om een lengte van in totaal 21 kilometer.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van burgemeester en wethouders (b en w) aan het CDA. De partij had eerder zijn zorgen geuit over de slechte staat van verschillende fietspaden in het Amsterdamse Bos.

Zorgen

B en w deelt de zorgen van het CDA en vindt dat verschillende fietspaden zoals het fietspad bij de Bamboebrug eigenlijk op korte termijn zouden moeten worden vernieuwd. De gemeente Amstelveen heeft dit al aangegeven bij de gemeente Amsterdam, die verantwoordelijk is voor de fietspaden in het bos.

B en w meldt in de antwoorden aan het CDA ook dat de organisatie van het Amsterdamse Bos in 2018 alle fietspaden in het bos geïnspecteerd heeft. Het resultaat is dat 21 kilometer aan fietspaden gedurende de komende jaren moet worden gerenoveerd.

Miljoenen

Hiervoor is bij de gemeenteraad van Amsterdam in de aankomende voorjaarsnota enkele miljoenen aangevraagd. Het fietspad bij de ingang naar het Bloesempark valt hier ook onder. Als de aanvraag van de miljoenen wordt goedgekeurd, zal er in het najaar van 2019 worden gestart met de voorbereiding van het project.

Dan zal ook een gedetailleerde planning voor de uitvoering bekend gemaakt worden. Al met al ziet het er naar uit dat de  totale werkzaamheden aan de fietspaden enkele jaren in beslag zullen nemen. Overigens is er onlangs wel al gestart met de vernieuwing van het fietspad langs de Bosrandweg.  

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties