Wethouder Floor Gordon met rechtsachter Rinus Hofs, flora en fauna adviseur van de gemeente en linksachter voorzitter Hans Buijze samen met de leden van de Groenraad. Foto gemeente Amstelveen

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

De Groenraad bedankte de wethouder voor haar betrokkenheid en de korte lijnen tussen de raad en de gemeente èn natuurlijk voor de mooie bloemen die de nieuwste leden mochten ontvangen.

Over de Groenraad

Floor Gordon (groen en participatie): 'De Groenraad Amstelveen bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en geeft als officieel participatieorgaan gevraagd en ongevraagd advies aan ons college van B&W over groen, natuur en biodiversiteit. Dat waarderen wij enorm. We betrekken de Groenraad ook steeds meer bij stedelijke ontwikkelingen.' Recente voorbeelden zijn de herinrichting van het groen rondom de Meerkamp, kapverzoeken rondom de Oranjebaan, renovatie Bovenkerkerweg, de groenvisie Amstelveen. Uitgangspunten daarbij zijn onder meer kwaliteitsverbetering van huidig groen en water, natuurinclusieve en klimaatadaptieve bouw en recreatie versus natuurbehoud.

Groenraad zoekt nieuwe leden

De volgende leden zijn benoemd voor vier jaar met de mogelijkheid tot nog eens vier jaar: Adri den Bakker, Wim Eijsink, Julie Ferguson, Riek Jansen en Jorine Noordman. De Groenraad zoekt nog verdere versterking doordat de termijn van een aantal andere leden binnenkort afloopt. Voorzitter Hans Buijze: 'Als lid van de Groenraad kun je meedenken en -praten over hoe wij het groen zo goed mogelijk op de kaart kunnen zetten in Amstelveen. Floor Gordon: 'Graag delen wij deze oproep voor het belangrijke werk van dit participatieorgaan.'

Blijf je graag op de hoogte van wat speelt in Amstelveen en kan/wil je een paar keer per jaar meeschrijven aan adviezen, dan is dit iets voor jou. De Groenraad vergadert 1x per maand (1.5 uur) op woensdagmiddag. Wat je nodig hebt? Handelingsbereidheid, gevoel voor groen, politieke sensitiviteit. Enige kennis van de beleidscontext, biodiversiteit en een relevant netwerk zijn een pré maar geen vereiste. Meer weten? Kijk op de website www.groenraad-amstelveen.nl en mail voorzitter Hans Buijze op info@groenraadamstelveen.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.