Vertrek KLM-hoofdkantoor uit Amstelveen biedt woningbouwkansen

Amstelveen - VVD-raadslid Kees Noomen onthulde gisterenavond tijdens de Amstelveense gemeenteraadsvergadering dat KLM voornemens is het hoofdkantoor in Amstelveen te verlaten. 'Hoeveel woningen kunnen we hier plaatsen?', vroeg Noomen zich af.

Noomen deed zijn uitspraken in een betoog tijdens de Algemene Beschouwingen, waarin het gebrek aan woonruimte binnen de gemeentegrenzen voor Amstelveners een hot issue was. 'Mijn spionnen bevestigen mij dat KLM zeker heeft besloten weg te gaan', sprak de VVD-fractievoorzitter, die zelden een blad voor de mond neemt.

Hoofdprijs

Met het vertrek van KLM komt dan mogelijk een nieuwe woningbouwlocatie vrij voor Amstelveen en Noomen vroeg zich dus af hoeveel woningen daar kunnen komen. Maar het VVD-raadslid denkt dat KLM de hoofdprijs wil voor het Amstelveense gebouw/grond, dat is gelegen aan de rand van het Amsterdamse bos. 'Laten we het niet weggeven aan de Fransen, want die gaan er voor staken en het geld is weg, dus wees bij de les,' attendeerde Noomen. 

De onthulling over het mogelijke vertrek van KLM werd vandaag door tal van nationale media opgepakt. Het vermoeden bestaat dat KLM vertrekt naar Schiphol. De luchtvaartgigant bevestigde eerder tegenover lokale omroep RTVA dat een vertrek inderdaad wordt overwogen, maar dat verbouw ook nog een optie is. Insiders melden echter dat het vertrek van KLM dichterbij luchthaven Schiphol al is beklonken.

Wegjagen

Noomen stelde overigens ook in zijn betoog dat de VVD voorstander is van het bouwen van betaalbare woningen in het goedkope en middeldure segment in Amstelveen. Hij vindt dat nieuwbouwprojecten zoals Middenwaard en De Scheg te lang op zich laten wachten. 'We jagen onze kinderen weg', aldus Noomen.

Kees Noomen (VVD)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.