Vertrek KLM-hoofdkantoor uit Amstelveen biedt woningbouwkansen

Amstelveen - VVD-raadslid Kees Noomen onthulde gisterenavond tijdens de Amstelveense gemeenteraadsvergadering dat KLM voornemens is het hoofdkantoor in Amstelveen te verlaten. 'Hoeveel woningen kunnen we hier plaatsen?', vroeg Noomen zich af.

Noomen deed zijn uitspraken in een betoog tijdens de Algemene Beschouwingen, waarin het gebrek aan woonruimte binnen de gemeentegrenzen voor Amstelveners een hot issue was. 'Mijn spionnen bevestigen mij dat KLM zeker heeft besloten weg te gaan', sprak de VVD-fractievoorzitter, die zelden een blad voor de mond neemt.

Hoofdprijs

Met het vertrek van KLM komt dan mogelijk een nieuwe woningbouwlocatie vrij voor Amstelveen en Noomen vroeg zich dus af hoeveel woningen daar kunnen komen. Maar het VVD-raadslid denkt dat KLM de hoofdprijs wil voor het Amstelveense gebouw/grond, dat is gelegen aan de rand van het Amsterdamse bos. 'Laten we het niet weggeven aan de Fransen, want die gaan er voor staken en het geld is weg, dus wees bij de les,' attendeerde Noomen. 

De onthulling over het mogelijke vertrek van KLM werd vandaag door tal van nationale media opgepakt. Het vermoeden bestaat dat KLM vertrekt naar Schiphol. De luchtvaartgigant bevestigde eerder tegenover lokale omroep RTVA dat een vertrek inderdaad wordt overwogen, maar dat verbouw ook nog een optie is. Insiders melden echter dat het vertrek van KLM dichterbij luchthaven Schiphol al is beklonken.

Wegjagen

Noomen stelde overigens ook in zijn betoog dat de VVD voorstander is van het bouwen van betaalbare woningen in het goedkope en middeldure segment in Amstelveen. Hij vindt dat nieuwbouwprojecten zoals Middenwaard en De Scheg te lang op zich laten wachten. 'We jagen onze kinderen weg', aldus Noomen.

Kees Noomen (VVD)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.