‘Vervoerplan 2018 Connexxion kan beter’

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen is kritisch over het Vervoerplan 2018, dat vervoersbedrijf Connexxion 22 mei op het raadhuis heeft gepresenteerd. ‘Het is belangrijk om op korte termijn met Connexxion en de Vervoerregio om tafel te gaan om dit Vervoerplan te verbeteren’, aldus wethouder verkeer Jeroen Brandes.

Inkorten
Volgens de gemeente staan er goede, maar zeker ook slechte punten in het plan. Connexxion is bijvoorbeeld van plan lijn 199 ‘s avonds na 20.00 uur en in de weekenden niet meer te laten rijden én in te korten tot een buslijn Westwijk-Schiphol. De route via Bovenkerk (met zo’n 3000 inwoners) zou verdwijnen. Grote delen van Amstelveen-Zuid, met tienduizenden inwoners, hebben een directe relatie met Schiphol.  

Opheffen
Daarnaast staat in het Vervoerplan dat er ook bushaltes moeten verdwijnen in Amstelveen en met name daar waar de nieuwe R-net lijnen gaan rijden. Een lijn die vaker en sneller gaat rijden, maar op minder plekken stopt. ‘Dat klinkt logisch als men sneller wil reizen, maar de halte Graaf Florislaan bijvoorbeeld is er wel een die veel wordt gebruikt. Ook de bediening van het Raadhuis Amstelveen zou volgende de gemeente beter moeten. Een buslijn die maar 1x per uur hier stopt, is geen afdoende oplossing’, aldus de gemeente Amstelveen.

Reactie
Wethouder verkeer Jeroen Brandes: ‘Na overleg met een aantal raadsleden, zoals Edwin van der Waal, heb ik vorige week een reactie op het Vervoerplan 2018 ingediend via de adviescommissie van de regio Amsteland-Meerlanden. Het is belangrijk om op korte termijn met Connexxion en de Vervoerregio om tafel te gaan om dit Vervoerplan te verbeteren. Wij zien het als absolute noodzaak dat lijn 199 gewoon dagelijks en in de avond via Bovenkerk kan blijven rijden. Zo houden we ook Amstelveen-Zuid goed bereikbaar. Ook het opheffen van veelgebruikte haltes, zoals bijvoorbeeld de Graaf Florislaan, is wat ons betreft niet aan de orde.’

Positief
Door het omvormen van de lijnen 170 en 172 (Uithoorn en Aalsmeer) tot zogenaamde R-netbussen, gaat deze bus vaker rijden (maar dus wel op minder plekken stoppen). Daarnaast komt er een compleet nieuwe, milieuvriendelijke en deels elektrische busvloot en na drie jaar veel extra elektrische bussen. (ZE-bussen, bussen met Zero Emissie). Dat goed is voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.