Vervoerregio wil muurschildering Appie Nouri in Amstelveen behouden

Vervoerregio wil muurschildering Appie Nouri in Amstelveen behouden Foto: Appie Nouri-kunstwerk, halte Marne [Foto: AmstelveenZ]

Amstelveen - De Vervoerregio Amsterdam wil de muurschildering van Abdelhak Nouri langs het traject van de Amstelveenlijn behouden.


- Lees verder onder deze advertentie -

De schildering verscheen in 2017 bij het station Marne van de toemnalige Lijn 51 - tussen Gondel en Sportlaan - en heeft tot dusver alle ombouwperikelen overleeft.

Daar is een reden voor want Vervoerregio Amsterdam wil niet dat de schildering verloren gaat. Er wordt al enige tijd gezocht naar de maker. 'We willen benadrukken dat het niet onze bedoeling is dat de graffiti verloren gaat. Daarom willen we met de maker in contact (mag natuurlijk anoniem) komen om in overleg te bepalen wat de beste oplossing is', zo meldde Vervoerregio Amsterdam aan AmstelveenZ.

De muurschildering is een steunbetuiging met de woorden ‘Nouri Forever’. Op 13 juli 2017 werd bekendgemaakt dat Nouri ernstige en blijvende schade aan de hersenen had opgelopen, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand op 8 juli 2017. Dit nieuws zorgde voor een schok in de nationale én internationale voetbalwereld. Nouri werd gezien als een groot talent.

De plek langs het oude tracé nabij Station Marne. Foto's: AmstelveenZ.nl

Op social meida circuleert een oproep om de maker te vinden:

 


Reacties