Appie Nouri-kunstwerk, halte Marne [Foto: AmstelveenZ]

Vervoerregio wil muurschildering Appie Nouri in Amstelveen behouden

Amstelveen - De Vervoerregio Amsterdam wil de muurschildering van Abdelhak Nouri langs het traject van de Amstelveenlijn behouden.

De schildering verscheen in 2017 bij het station Marne van de toemnalige Lijn 51 - tussen Gondel en Sportlaan - en heeft tot dusver alle ombouwperikelen overleeft.

Daar is een reden voor want Vervoerregio Amsterdam wil niet dat de schildering verloren gaat. Er wordt al enige tijd gezocht naar de maker. 'We willen benadrukken dat het niet onze bedoeling is dat de graffiti verloren gaat. Daarom willen we met de maker in contact (mag natuurlijk anoniem) komen om in overleg te bepalen wat de beste oplossing is', zo meldde Vervoerregio Amsterdam aan AmstelveenZ.

De muurschildering is een steunbetuiging met de woorden ‘Nouri Forever’. Op 13 juli 2017 werd bekendgemaakt dat Nouri ernstige en blijvende schade aan de hersenen had opgelopen, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand op 8 juli 2017. Dit nieuws zorgde voor een schok in de nationale én internationale voetbalwereld. Nouri werd gezien als een groot talent.

De plek langs het oude tracé nabij Station Marne. Foto's: AmstelveenZ.nl

Op social meida circuleert een oproep om de maker te vinden:

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.