Vervolgprotest tegen krakers trekt tot nu toe 40 demonstranten

Vervolgprotest tegen krakers trekt tot nu toe 40 demonstranten Foto: Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen – Tot nu toe hebben 40 mensen aangegeven dat ze volgende week vrijdag opnieuw gaan protesteren bij het door de groep ‘We Are Here’ gekraakte kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan. Bijna 100 mensen hebben daarnaast gemeld dat ze interesse hebben in het zogenoemde Project X: Buurtborrel Amstelveen genoemde evenement.

De groep van Amstelveners meldde eerder op Facebook met de demonstratie een aantal doelen te willen bereiken. Ze vinden het ongeoorloofd dat kraken wordt toegestaan, terwijl er een nijpend woningtekort is in Amstelveen. Ook willen ze met de buurtborrel, die vrijdag 29 juni om 19.00 uur begint, 'Den Haag wakker schudden' en de procedure omtrent het ontruimen van gekraakte panden te vereenvoudigen, zodat sneller tot ontruiming kan worden overgegaan en het pand weer snel kan worden overgedragen aan de rechtmatige eigenaar.

Bezoek

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft afgelopen maandag nog een bezoek gebracht aan het gekraakte pand in Amstelveen. Daarbij heeft hij aangegeven dat Amstelveen blijft aansturen op ontruiming van het pand. Maar wanneer de krakers daadwerkelijk zullen vertrekken, is onduidelijk.


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.