Victor Frequin (VVD)

Victor Frequin verruilt politieke arena Amstelveen voor wethouderschap Ouder-Amstel

Amstelveen - Victor Frequin, VVD-raadslid in Amstelveen, is voorgedragen om wethouder te worden in buurgemeente Ouder-Amstel. Frequin zal de aldaar vertrekkende VVD-wethouder Barbara de Reijke, die burgemeester wordt van Blaricum, opvolgen.

Frans Slats, VVD-fractievoorzitter in Ouder-Amstel, laat in een persbericht weten dat ze in Frequin een goede opvolger van De Reijke zien: 'Er ligt een grote opgave voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de opvolger van Barbara er meteen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Victor met zijn brede ervaring dat kan.'

Op 7 december werd bekend dat Barbara de Reijke, nu wethouder namens de VVD in Ouder-Amstel, volgende maand benoemd wordt tot burgemeester van Blaricum. Daarop is de VVD-fractie op zoek gegaan naar een opvolger en uitgekomen bij Frequin. Frequin is geen onbekende in de politiek in deze regio. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen en vervult daarnaast nog een aantal bestuurlijke functies.

Frequin geeft aan er naar uit te kijken om aan de slag te gaan in Ouder-Amstel. Victor: 'De gemeente staat voor een grote opgave. Net als veel andere gemeenten is er een financiële uitdaging, terwijl iedereen tegelijkertijd ook ziet dat investeringen in bijvoorbeeld de aanpak van armoede en het onderhoud van groen hard nodig zijn. Daar zie ik voor mezelf een grote rol weggelegd vanuit mijn portefeuille financiën.' 

Frequin noemt het ook uniek dat Ouder-Amstel de komende jaren verdubbelt qua inwoneraantal door de geplande woningbouw in onder andere De Nieuwe Kern en Werkstad Over-Amstel: 'Dat is een rijdende trein die ik graag in goede banen leid. Ik kijk uit naar de samenwerking met de rest van het college van B&W, de gemeenteraad en natuurlijk de contacten met de inwoners.' 


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.