Video-impressie van nieuw Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen

AMSTELVEEN - Op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen hebben gemeente Amstelveen, eigenaar Netjes Beheer B.V. en de KNLTB gisteren het officiële startschot voor de bouw van het Nationaal Tennis Centrum (NTC).

Bekijk de impressievideo van het nieuwe tenniscentrum via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qNbSnrK0D64

NTC

Per 1 september 2019 verhuizen het kantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere naar Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland.

Start

Onder toeziend oog van een aantal genodigden gaven algemeen directeur KNLTB Erik Poel, bestuurslid Toptennis KNLTB Eric Wilborts en Peter Bot, wethouder Ruimtelijke Ordening en Sport van de gemeente Amstelveen op de bouwlocatie het teken voor de start van de bouw van het NTC. Eigenaar Netjes Beheer begint met de aanleg van een parkeergarage en aansluitend heeft bouwbedrijf Vaessen de opdracht gegund gekregen een geheel nieuwe tennishal met diverse faciliteiten en nieuwe buitenbanen te realiseren. Het is bijzonder dat de tennisbanen op het dak van de garage komen te liggen.

Impuls

Erik Poel: ‘Fantastisch dat het nu echt gaat beginnen. We hebben er lang naar uitgekeken. Het is nu nog een bouwput, maar als je de animatiefilm ziet krijg je een goede indruk hoe het nieuwe NTC eruit gaat zien.” Het NTC is voor de KNLTB een belangrijke impuls om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren.

KNLTB

De KNLTB vertegenwoordigt bijna 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo'n 580.000 tennissers. “Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.”

 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.