Vier het met wijn!

AMSTELVEEN - Achter de relatief kleine winkelpui aan de Amsterdamseweg 160, schuilt een grote wijnspecialist met een enorm assortiment. Wijnkoperij Henri Bloem heeft zo’n 1200 wijnen in huis en beschikt daarnaast over een wijnkelder met bijzondere wijnen en personeel met kennis van zaken.

AMSTELVEEN - Achter de relatief kleine winkelpui aan de Amsterdamseweg 160, schuilt een grote wijnspecialist met een enorm assortiment. Wijnkoperij Henri Bloem heeft zo’n 1200 wijnen in huis en beschikt daarnaast over een wijnkelder met bijzondere wijnen en personeel met kennis van zaken.

‘Wij geven graag goede wijn-spijs adviezen, naar smaak en naar budget’, zo zegt eigenaar Peter Bruijgom. Voor Peter begon zijn wijn-carrière op de Hotelschool in Amsterdam. ‘Door het vak ‘drankenkennis’ raakte ik geïnteresseerd in wijn. Ik haalde met klasgenoten in de pauzes regelmatig wijnen en die proefden we samen in het Vondelpark. Op den duur begon ik etiketten af te weken en in te plakken in een plakboek. Ik hield bij met wie ik de wijn gedronken had en waar hij naar smaakte. Vanaf toen was ik verkocht.’

1995
Die passie voor wijn zorgt ervoor dat Peter in 1995 een vestiging van Wijnkoperij Henri Bloem (de keten heeft inmiddels twintig filialen in heel Nederland) op de Amsterdamseweg opent. En we kunnen stellen: een groot succes. De drie heren van het Henri Bloem-team verzorgen voor menig Amstelvener (en voor klanten uit de regio) de beste wijnen tijdens diners, borrels of feestjes. Nu, na meer dan 16 jaar, gaat een bekend gezicht van de wijnspecialist Syts Sytsema, met pensioen. ‘De gepassioneerde Dennis Moerdijk zal dit gat in ons team gaan opvullen.’

Betaalbaar
Door de vele vestigingen importeert Henri Bloem zelf de wijnen, hierdoor blijven de prijzen scherp. ‘We hebben speciale wijnen uit bijzondere jaren, maar we bezitten ook veel wijnen van vijf of zes euro. En ja, die zijn ook heerlijk en hebben meer karakter dan een supermarktwijn ’, aldus Peter.

Wijncursus
Naast het kopen van wijn kun je op de Amsterdamseweg ook wijn leren proeven tijdens de verschillende wijncursussen. ‘We organiseren cursussen voor beginners én gevorderden. Hier leren we je smaken en geuren herkennen in ons speciaal ingericht proeflokaal, achter de winkel. De eerst volgende wijncursus begint in januari.’

Feestmaand
In de laatste weken van het jaar is het voor het team van Henri Bloem overuren draaien. In december verzorgen ze namelijk duizenden smaakvolle kerstgeschenken. ‘Dat kan een enkel flesje wijn zijn of een order van vijfhonderd flessen. Wij selecteren het lekkerste voor de klant, verpakken dit feestelijk en versturen het naar het juiste adres. Dat kan ook in Limburg of het buitenland zijn.’

Wijnkoperij Henri Bloem is absoluut een bezoekje waard. Parkeren voor de deur en naast de winkel is helemaal gratis. ‘En bestellen kan gemakkelijk via de telefoon of per mail’, eindigt Peter.

Informatie
Wijnkoperij Henri Bloem | Amsterdamseweg 160 | Telefoon 020 640 26 51 | www.henribloem.nl | amstelveen@henribloem.nl


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd.