Thijs Jacobs van Wijnkoperij Henri Bloem.

Win een fles prosecco van Henri Bloem

AMSTELVEEN - Thijs Jacobs van Wijnkoperij Henri Bloem aan de Amsterdamseweg verhaalt over Pasen en geeft lezers van AmstelveenZ graag een tip voor een heerlijke prosecco bij de paasbrunch. Bovendien maakt AmstelveenZ ook nog eens 20 mensen blij met een bijzonder flesje.

Een mooie wandeling door het lentelandschap, eieren zoeken met de kinderen, gezellig aan tafel met familie en vrienden. Wat een heerlijke ideeën om de paasdagen door te komen.

Pasen was tot in de jaren vijftig een van de belangrijkste feesten in het jaar. De paastijd werd gezien als het begin van het nieuwe seizoen en daar kwamen allerlei rituelen en gewoonten uit voort: het huis werd schoongemaakt, de winterkleren gingen naar zolder en als er nieuwe meubels nodig waren, werden die vlak voor Pasen aangeschaft.  Met de opkomst van Kerstmis als familiefeest, raakte Pasen op de achtergrond. Totdat aan het begin van de jaren negentig de oude tradities in ere werden hersteld. Pasen gaat Kerstmis achterna. De paasbrunch wordt steeds meer zo’n mooie jaarlijks terugkerende traditie. De tafel in paasthema gedekt, vol heerlijkheden EN om het helemaal compleet te maken...een lekker glas prosecco Spumante!

MEROTTO – Raye Brut prosecco

Het oude Italiaanse huis Merotto is al ruim 100 jaar een familiebedrijf, gevestigd in Col San Martino in het hart van de Valdobbiadene Doc Prosecco gebied, hét gebied waar de beste Prosecco's vandaan komen. De Raye Brut van Merotto is een vino Spumante, een mousserende wijn die, net als Champagne, zijn bruis krijgt door een tweede vergisting op fles.

Proefnotitie

Delicaat bouquet met hints van appel, banaan en ananas. Elegant van smaak met een zacht bruisje en frisse afdronk van groene appel. (11% alc.) Een belletjeswijn van klasse voor slechts €8,95.

Winnen

AmstelveenZ maakt 20 personen blij met een fles Prosecco van Henri Bloem. Tag je partner onder het bericht op de Facebookpagina van AmstelveenZ, of stuur een e-mail naar actie@amstelveenz.nl. Je kunt reageren tot 5 april 2018 en daarna maakt de redactie spoedig de winnaar bekend. (Klik hier voor de actievoorwaarden)


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.