Het nieuwe Hudson's Bay gezien vanaf de Meander (Gemeente Amstelveen)

Vijf internationale bedrijven vestigden in Amstelveen in 2017

AMSTELVEEN - In 2017 vestigden zich opnieuw vijf internationale bedrijven in Amstelveen. Het merendeel van deze bedrijven is afkomstig uit Azië. Samen hebben zij zo'n 50 arbeidsplaatsen opgeleverd. De regio Amsterdam trok afgelopen jaar 143 nieuwe bedrijven aan uit het buitenland.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen (D66) benadrukt het belang van investeringen in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. "Amstelveen is een internationale stad die aantrekkelijk is voor buitenlandse bedrijven en organisaties. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven en de grote internationale gemeenschap zijn van groot belang voor de stad, want investeringen door buitenlandse bedrijven zorgen voor extra banen. Amstelveen heeft als stad investeerders echt iets te bieden", legt ze uit.

Bedrijven
De activiteiten van de nieuwe bedrijven in Amstelveen zijn divers te noemen. Zo wordt er internationaal onderwijs geboden, maar ook bouwmaterialen geproduceerd. De bedrijven die zich vestigden zijn: Amity International School Amsterdam, Hudson's Bay, Metaco Europe B.V., TRB Europe en Yildirim. Of Hudson's Bay ook daadwerkelijk een filiaal gaat openen in Amstelveen is nog niet zeker. Na de aanschaf van het pand werd er gesproken over het eventueel terugtrekken van de winkelketen uit Europa.

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.