Advertorial Algemeen

Vijf tips voor reizen naar school met de fiets

Amstelveen - De scholen zijn weer begonnen en voor veel scholieren in en om Amstelveen betekent dat dagelijks een flink stuk peddelen van huis naar school, en weer terug. Hoe zorg je er nou voor dat dit zo veilig en comfortabel mogelijk gebeurt? Wij geven je vijf tips voor het reizen naar school met de fiets!

Tip 1: Veiligheid voor jou

Veiligheid in het verkeer betekent vooral 'zichtbaarheid'. Zorg daarom voor goede verlichting en reflectoren op je fiets, ook overdag! Daarnaast moet je fiets uiteraard in topconditie zijn (goede remmen en verlichting, banden met voldoende profiel) en moet je de verkeersregels kennen. Kijk goed uit en laat je onderweg niet afleiden door je telefoon. Let er ook op dat er geen loshangende delen aan je tas of kleding zitten, zoals bijvoorbeeld het ceintuur van je jas. Deze delen kunnen namelijk tussen de spaken terechtkomen, waardoor je hard kunt vallen!

Tip 2: Comfort voor jou

Het is natuurlijk ook fijn als je comfortabel fietst. Ook daarbij is de conditie van je tweewieler een belangrijke factor. Goed werkende versnellingen maken het trappen een stuk lichter. Ook het belang van een fijn zadel moet je niet onderschatten! Kies er dus één die voor jou lekker zit. Zorg dat zadel en stuur op de juiste hoogte en naar de juiste verhouding tot jouw lichaamslengte zijn afgesteld. Investeer daarnaast ook in degelijke regenkleding.

Tip 3: Veiligheid voor je fiets

In Amstelveen worden relatief veel fietsen gestolen. Parkeer je fiets daarom op een veilige plek - liefst een bewaakte fietsenstalling - en investeer in goede sloten. Verzekeringen eisen voor fietsers meestal sloten met minstens ART-2 keurmerk. De stichting ART keurt sloten. Goedgekeurde sloten worden voorzien van het ART-keurmerk met een nummer van 1 tot 5. Het nummer geeft de veiligheid van het slot aan. Hoe hoger dit is, hoe veiliger het slot. Zorg dat jouw tweewieler over minstens twee verschillende sloten met ART-keurmerk beschikt. Zo kan je hem vastzetten aan een onbeweeglijk object - denk aan een beugelslot van Slotenspeciaalzaak vastmaken aan een lantaarnpaal - en maak je het voor een eventuele dief zo onaantrekkelijk mogelijk.

Tip 4: Vertrek op tijd

Als je te laat vertrekt, vergeet je van alles en let je minder goed op in het verkeer, omdat je zo gehaast bent om op tijd op school te komen. En, zoals je weet, 'haastige spoed is zelden goed!'. Sta liever tien minuten eerder op zodat je rustig alles kunt doen en voorbereiden wat nodig is. Check, voor je de voordeur achter je dichtdoet, of je alles hebt. Zo kun je met een gerust gevoel vertrekken en in normaal tempo naar school fietsen.

Tip 5: Fiets samen

In je eentje fietsen is een stuk minder gezellig en de afstand lijkt daardoor wel groter. Zoek daarom een schoolgenoot om samen te fietsen. Je moet natuurlijk wel allebei blijven opletten tijdens het fietsen/kletsen. Maar met een fietsmaatje ben je, voordat je het weet, op de plaats van bestemming en kun je in een opgewekte bui aan je schooldag beginnen!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.