GvA

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

Goed voor Amstelveen heeft vanaf het ontstaan van de partij waterkwaliteit, zuivering en onderhoudswerkzaamheden heel belangrijk gevonden en kaartte de staat van de waterkwaliteit in Middenhoven al vaker aan.

Achterstallig onderhoud

De gemeente en waterschappen staan voor de taak om tijdig te baggeren en zwerfvuil in het oppervlakte water te verwijderen. 'Dat planning tussen gemeente en waterschap soms lastig is, bleek wel uit het baggeren van de kleine vijvertjes in park Middenhoven, die de laatste decennia niet uitgebaggerd werden. Het was meer modder en blad dan vijver,' stelt Goed voor Amstelveen. 'Het viel veel mensen op dat zowel stank, rommel en het verminderen van het leven onder water aantoonde dat er achterstallig onderhoud was in het verbeteren van de waterkwaliteit. Met name karpers en watervlooien verdwenen.'

Groenhof

Partijleider Jacqueline Hocker van GvA is blij: 'Het heeft wat moeite gekost maar wij zijn blij dat de klus nu eindelijk geklaard is. Wij hopen dat eens de karpers en de watervlooien weer terugkomen in het park. En het water van goede kwaliteit is. We hebben meerdere malen aan de bel getrokken en dat is nu gelukt. We hopen dat op korte termijn ook het water bij winkelcentrum Groenhof onder handen wordt genomen,' besluit ze,


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.