Villa Borghese: Frisse Italiaanse wind aan de Poel

Amstelveen - Sinds februari open en de eerste recensies op Iens.nl zijn lovend: het nieuwe Italiaanse restaurant Villa Borghese in het Oude Dorp heeft een heldere missie. Amstelveen laten genieten van de traditionele Italiaanse keuken in een zeer vriendelijke en gastvrije ambiance.

Het restaurant, gelegen aan Laan Nieuwer-Amstel 25 op steenworp afstand van het raadhuis en De Poel, is geen onbekende locatie voor veel Amstelveners, maar de ervaringen in het verleden waren wisselend. Het ene restaurant volgde er het andere op, maar tot een culinaire doorbraak leidde het nooit.

Nieuwe eigenaren
Aan dat verleden is nu een eind gekomen: Villa Borghese is in handen van een nieuw eigenaarstrio, dat een aantal succesvolle zaken in De Jordaan runt. De stap naar Amstelveen was een lang gekoesterde wens. ‘We weten dat In Amstelveen kwaliteit zeer wordt gewaardeerd,’ zegt Salvatore, net als zijn partners Erhan en Gianni een innemende en zeer ervaren horecapersoonlijkheid. ‘We willen een kwalitatief Italiaans restaurant neerzetten, waar mensen zich thuis voelen en kunnen genieten van de traditionele Italiaanse keuken. We zagen het pand en wisten dat dit het moest worden,’ zegt Salvatore.

Verzorgd & kwaliteit
Een verbouwing volgde, waarbij alles werd aangepakt: de buitenruimte is fraai opgeknapt (leuk detail is een klassieke fontein) en eveneens werd een nieuw looppad neergelegd waardoor het restaurant eenvoudiger bereikbaar is vanaf de grote gratis parkeerplaats bij het raadhuis. Binnen ziet alles er zeer verzorgd uit: de kreeftenbak met verse kreeft verraadt de kwaliteit die Villa Borghese te bieden heeft. ‘Ook hebben we veel geïnvesteerd in een nieuwe houtoven, voor echte klassieke pizza’s, maar we zijn een restaurant dat alle Italiaanse gerechten op de kaart heeft. Onze kok is Italiaans en dat proef je,’ benadrukt Salvatore.

Betaalbaar
Villa Borghese is relatief groot en kan zo’n 150 gasten kwijt, maar de nieuwe inrichting oogt prettig en niet massaal. De lichte serre, met uitzicht op het gebied van de Noordelijke Poeloever, is een grote trekker: en het terras wordt straks intiem. Zakenlunches zijn al flink in trek en niet alleen vanwege de kwaliteit van het eten. Villa Borghese is namelijk verrassend betaalbaar.

Recepties & borrels
‘We hebben ook ruimte voor huwelijksrecepties-, diners voor grote groepen of bedrijfsborrels- en diners. Doordat we twee ruimtes hebben, leidt het niet af voor andere gasten als er een grote groep binnen is,’ zegt Salvatore. Als het aan de vriendelijke eigenaren ligt, wordt Villa Borghese een Italiaans begrip in Amstelveen: anders dan al zijn voorgangers. ‘Wij zijn hier om te blijven,’ besluit Salvatore.

Informatie
Villa BorgheseLaan Nieuwer Amstel 25 | Telefoon 020 363 92 21 | www.villa-borghese.nl  | info@villa-borghese.nl | Open: diner 17.00-22.30 (alle dagen); lunch 12.30-14.30 (ma-vr) reserveren@villa-borghese.nl | Gratis parkeren - rolstoelvriendelijk |

Dit bericht is ook gepubliceerd in AmstelveenZ Magazine N0.9 - maart 2016


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.