Gemeente Amstelveen

Virtual reality in Museum Jan van der Togt

Amstelveen - Bij de nieuwe tentoonstelling van Willem van Veldhuizen in Museum Jan van der Togt kunnen bezoekers het schilderij instappen met een virtualrealitybril. De gemeente Amstelveen steunt het project en overhandigt daarom een subsidie van 5000 euro.

“Een nieuwe beleving in Museum Jan van der Togt,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Bezoekers worden met deze bril letterlijk het schilderij ingezogen en krijgen zo een exclusief kijkje in de wereld van de kunstenaar. Goed dat het museum hiermee bezig is. Ik kijk uit naar andere innovatieve projecten in de toekomst.”

Museuminterieurs

Als bezoekers de bril opzetten stappen ze vier minuten lang in het schilderij van Willem van Veldhuizen. De kunstenaar zelf licht het werk toe en laat je er met andere ogen naar kijken. Volgens het museum is dit een bijzondere educatieve tool voor jong en oud, ontwikkeld door Organism Studios.

Willem van Veldhuizen maakt kunstwerken met als voornaamste thema museuminterieurs. De tentoonstelling in Museum Jan van der Togt is te zien van 13 maart tot en met 2 juni.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.