Anko Stoffels

Visspecialist Henry Schilder: 25 jaar vakmanschap

AMSTELVEEN - Volendammer Visspecialist Henry Schilder is met zijn visspeciaalzaak aan de Van der Hooplaan een onomstotelijk begrip in Amstelveen. Hij grossierde de afgelopen jaren in prijzen en er zijn maar weinig Amstelveners die nog nooit een voet in de winkel hebben gezet.

Het is aan de Van der Hooplaan dagelijks een komen en gaan van  visliefhebbers uit de hele regio en de vaste klantenkring van Schilder is bijna buitenproportioneel.  Het maakt Henry Schilder trots, maar hij blijft bescheiden. ‘Ik had het zelf ook niet voor mogelijk gehouden toen ik 25 jaar geleden bij supermarkt Jac. Hermanns in Bovenkerk begon,’ zegt Schilder.

Kwaliteit
Zijn moderne zaak is altijd spik en span: het is slechts een van de vele onderdelen van het succes van de geliefde Amstelveense visspecialist, waar kwaliteit voortdurend op 1 staat. ‘Alles is vers, de hele dag door,’ zegt Schilder.  ‘We hebben een veelzijdig assortiment dat we voluit presenteren, onze klanten waarderen dat.’

De beste
Sympathiek en vriendelijk als altijd bewees Schilder de afgelopen 25 jaar een uitmuntend ondernemer te zijn.  Hij werd twee keer uitverkoren tot beste visspecialist van het land en vorig jaar kwam de ultieme beloning, toen hij werd gekozen tot beste zelfstandig winkelier van Nederland. Dat leverde hem zelfs een lunch met de koning en de koningin op. ‘Dat was echt een hele bijzondere ervaring, die ik nooit zal vergeten,’ zegt hij.

25 procent korting.
Hij vertelt nog altijd boordevol enthousiasme en grote gedrevenheid over zijn zaak, zijn producten… en zijn klanten, op wie hij behoorlijk gek is. ‘Het publiek in onze winkel is enorm vriendelijk, dat is heel fijn werken,’ zegt hij. Nu, een kwart eeuw verder, vindt hij het een mooi moment om iets terug te doen voor zijn trouwe klantenkring, met kortingen van 25 procent op diverse (gewilde) producten uit het grote assortiment

Hollandse Nieuwe 10 juni
Het zal deze weken storm lopen, maar hoe druk ook, bij Schilder wordt iedereen altijd tijdig en vriendelijk geholpen. Dat zal straks ook zo zijn als de Hollandse Nieuwe wordt gepresenteerd op 10 juni. ‘Dat zijn hoogtijdagen voor ons, maar we kijken er met plezier naar uit!’

Informatie
Volendammer Visspecialist H. Schilder | Van der Hooplaan 193 | Tel 020 4410308 | www.volendammer-visspecialist.nl

Op de foto
Henry Schilder: ‘Alles is vers de hele dag door’ (Foto: Anko Stoffels)

Dit artikel verscheen ook in AMSTELVEENZ Magazine


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.