Nico van Koning de Visspecialist
Advertorial Winkels

Visspecialist Koning presenteert binnenkort weer grote, verse Bluefin Tonijn (duurzaam gekweekt)

Amstelveen - Visspecialist Koning in Stadshart Amstelveen zal op de eerste vrijdag van oktober (06-10-23) een grote, duurzaam gekweekte Bluefin-tonijn presenteren. Klanten kunnen zich voor 24 september inschrijven om op 6 oktober voordelig een deel van deze duurzaam gekweekte en gecertificeerde verse supertonijn te bemachtigen.

De Volendamse eigenaren Nico en Jan melden dat er een enorm grote vraag is naar duurzaam gekweekte bluefin tonijn is en dat zij daarom weer een groot en vers exemplaar naar de winkel laten komen, om klanten te bedienen. Dat doen ze meestal een keer per jaar en de actie trekt altijd veel tonijnliefhebbers van alle nationaliteiten..

Gecertificeerd

Vishandel Koning weet dar er weerstand kan bestaan tegen de actie, omdat een groot exemplaar altijd veel indruk maakt. Ze benadrukken daarom dat het pertinent niet om wilde bluefin tonijn gaat en dat deze tonijn duurzaam gekweekt is en bovendien gecertificeerd is. Koning neemt zo zijn verantwoordelijkheid. ‘De tonijn heeft een zogenoemd certificaat van de Internationale Commissie voor de instandhouding van Tonijn (ICCAT). De opbrengst van dat certificaat wordt onder andere gebruikt om de stand van wilde bluefin tonijn te beheren.  Maar we begrijpen dat zo’n groot exemplaar meer indruk maakt dan kleinere tonijnen. Maar het blijft uiteindelijk natuurlijk wel eten, waar veel vraag naar is.’

Bestellen voor 24 september: 15 procent korting

De grote Bluefin-tonijn zal op vrijdag 6 oktober het plein voor de winkel worden gepresenteerd en vers worden aangesneden. Klanten kunnen met een inschrijfformulier dat nu bij de winkel verkrijgbaar is een deel of delen van de verse tonijn bestellen. Als zij  dat voor 24 september doen krijgen zij 15 procent korting. De tonijn wordt 6 oktober vers gesneden en klanten kunnen de bestelde tonijn die dag vers ophalen.

tonijn delen vishandel koning.jpg
De diverse delen van de tonijn, zoals op het bestelformulier weergegeven (Koning De Visspecialist)

Gekozen kan worden voor verschillende delen van de tonijn: van o-toro (vetst), akami (minst vet) en chu-toro (er tussen in). Maar ook kan tonijnrosbief worden besteld, evenals porties sashimi en proeverijen in verschillende maten, verser dan vers.

Let op
Koning de Visspecialist, meerdere keren uitgeroepen tot beste viswinkel van Nederland en een MSC- en ASC-gecertificeerde verswinkel, is gevestigd in het Binnenhof in Stadshart Amstelveen, bij de entree aan het Nieuw Loopveld (tegenover Anne & Max). Vanwege een verbouwing aan het naastgelegen voormalige Hergo-pand is de verswinkel momenteel vanuit het Binnenhof bereikbaar via een by-pass. Het bestelformulier voor de tonijnactie is te verkrijgen bij de winkel.   


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.