Jan van Vishandel Koning

Visspecialist Koning Stadshart Amstelveen duikt in belegde broodjes na vertrek Hergo

Amstelveen - Visspecialist Koning in Stadshart Amstelveen is voornemens het assortiment belegde broodjes flink uit te breiden, om het gat dat de vertrekkende Slagerij Hergo achterlaat deels op te vullen. Hergo sluit tot verdriet van velen op 2 april de deuren.

Eigenaren Jan & Nico van Visspecialist Koning zochten na het aangekondigde vertrek van Hergo een manier om een van de grote trekkers van de vershoek, de belegde broodjes, te behouden.

Enthousiaste reacties

Ze vatten het plan op om een hoek van de eigen vishandel in te richten voor de verkoop van belegde broodjes - en het vetrekkende Hergo zag daar geen bezwaar in. Veel klanten reageerden enthousiast op het idee en Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield ziet ook geen bezwaren, zo laat shopping centre manager Eduard Helwig weten.

nico_vishandel_koning.jpg
Nico, in de hoek waar de broodjescounter moet komen.

Jan laat weten dat het in de bedoeling ligt om een nieuwe broodjeshoek met counter aan de rechterkant van de winkel te realiseren. ‘We doen het in het eigen winkeloppervlakte,’ zegt Nico. Hij laat weten dat een nieuwe broodjesbalie inmiddels in de maak is en ook extra personeel wordt aangetrokken.

Behouden

Koning verkocht natuurlijk al belegde broodjes met vis, maar voegt daar nu vlees aan toe. Jan laat weten  in zee te gaan met de hoog aangeschreven vleesleverancier Zagt Amsterdam.  'We kregen zoveel reacties dat mensen het jammer vonden dat de belegde broodjes van de slager zouden verdwijnen. Dus we wilde dat heel graag behouden. Enerzijds voor het publiek, want er is veel vraag naar. En anderzijds is het ook een welkome manier om onze omzet te verhogen.'

Vertrek niet aan de orde

Jan & Nico laten tot slot weten niet van plan te zijn uit winkelcentrum Stadshart Amstelveen te vertrekken. Die geruchten deden de ronde nadat Hergo aankondigde te vertrekken. 'Dat is niet aan de orde,' zegt Jan. Vishandel Koning hoopt zo snel mogelijk na het vertrek van Hergo met de verkoop van een nieuw assortiment broodjes te kunnen starten.


Meer nieuws

112 gisteren 11:06

Forse aanrijding in Westwijk

Amstelveen - Op de kruising van de Sacharovlaan en de Asserring in Westwijk heeft maandagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

Algemeen gisteren 09:45

Amstelveen wil af van openingen Bosrandbrug in spits: 'Files staan tot aan Loogman'

Amstelveen - Verkeer van en naar Amstelveen ondervindt in toenemende mate hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden open gaat om vaarverkeer door te laten. Daardoor ontstaan lange files op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Amstelveen dringt er bij monde van wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de criuciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

112 20 mei 2024 09:05

Twee gewonden bij ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Op de rotonde aan de Sportlaan/Van der Hooplaan is zondagavond de bestuurder van een personenwagen in aanrijding gekomen met een fatbike met twee opzittenden.