Jan van Vishandel Koning

Visspecialist Koning Stadshart Amstelveen duikt in belegde broodjes na vertrek Hergo

Amstelveen - Visspecialist Koning in Stadshart Amstelveen is voornemens het assortiment belegde broodjes flink uit te breiden, om het gat dat de vertrekkende Slagerij Hergo achterlaat deels op te vullen. Hergo sluit tot verdriet van velen op 2 april de deuren.

Eigenaren Jan & Nico van Visspecialist Koning zochten na het aangekondigde vertrek van Hergo een manier om een van de grote trekkers van de vershoek, de belegde broodjes, te behouden.

Enthousiaste reacties

Ze vatten het plan op om een hoek van de eigen vishandel in te richten voor de verkoop van belegde broodjes - en het vetrekkende Hergo zag daar geen bezwaar in. Veel klanten reageerden enthousiast op het idee en Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield ziet ook geen bezwaren, zo laat shopping centre manager Eduard Helwig weten.

nico_vishandel_koning.jpg
Nico, in de hoek waar de broodjescounter moet komen.

Jan laat weten dat het in de bedoeling ligt om een nieuwe broodjeshoek met counter aan de rechterkant van de winkel te realiseren. ‘We doen het in het eigen winkeloppervlakte,’ zegt Nico. Hij laat weten dat een nieuwe broodjesbalie inmiddels in de maak is en ook extra personeel wordt aangetrokken.

Behouden

Koning verkocht natuurlijk al belegde broodjes met vis, maar voegt daar nu vlees aan toe. Jan laat weten  in zee te gaan met de hoog aangeschreven vleesleverancier Zagt Amsterdam.  'We kregen zoveel reacties dat mensen het jammer vonden dat de belegde broodjes van de slager zouden verdwijnen. Dus we wilde dat heel graag behouden. Enerzijds voor het publiek, want er is veel vraag naar. En anderzijds is het ook een welkome manier om onze omzet te verhogen.'

Vertrek niet aan de orde

Jan & Nico laten tot slot weten niet van plan te zijn uit winkelcentrum Stadshart Amstelveen te vertrekken. Die geruchten deden de ronde nadat Hergo aankondigde te vertrekken. 'Dat is niet aan de orde,' zegt Jan. Vishandel Koning hoopt zo snel mogelijk na het vertrek van Hergo met de verkoop van een nieuw assortiment broodjes te kunnen starten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'