Tram 51. Archief AmstelveenZ

VITAL wint aanbesteding Amstelveenlijn

VITAL (een samenwerkingsverband van de VolkersWessel ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail) is de winnaar van de aanbesteding Amstelveenlijn.

De komende weken worden de laatste procedurele punten voor het afronden van de aanbesteding gezet. Maandag 20 maart ondertekenen de Vervoerregio Amsterdam en VITAL het contract.

Dat is ook het moment waarop bekend gemaakt wordt welke consequenties de aanbieding van VITAL heeft voor de plannen en planning van de vernieuwing van de Amstelveenlijn.

Wethouder Brandes zal, samen met medewerkers van Metro en Tram, de woordvoerders van de Amstelveense politieke fractie op maandag 20 maart van 18.30 tot 19.30 uur bijpraten.


Meer nieuws

Advertorial Zakelijk vandaag 14:23

Hypotheekadvies voor starters

Amstelveen - Een eerste huis kopen is een belangrijke mijlpaal in je leven. Bij A&H Finance begrijpen we dat er veel vragen zijn en helpen je graag bij de aankoop van jouw droomhuis

Horeca vandaag 13:17

Micaro in het Oude Dorp officieel geopend

Amstelveen - Op 17 januari 2023 opende chef-kok Ming ietwat stilletjes de deuren van het exclusieve Aziatische restaurant Micaro, in het Oude Dorp van Amstelveen. Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen is Ming geen onbekende in de Oosterse keuken en heeft hij al de nodige ervaring opgedaan. 

112 gisteren 17:05

Bus en auto in aanrijding op busbaan

Aalsmeer - Een personenauto is zondagmiddag in Aalsmeer in botsing gekomen met een R-netbus, met veel schade tot gevolg. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:56

'Operatie bypass' A9 Amstelveen op schema: maandag al het verkeer over fluisterasfalt

Amstelveen - De werkzaamheden aan de A9 bij Amstelveen liggen dit weekeinde vooralsnog goed op schema. Ondanks de niet al te beste weersomstandigheden (zeker gisteren met veel wind en regen) hebben de intensieve werkzaamheden vooralsnog geen vertraging opgelopen en zal de volledige 'bypass' (tijdelijke rijstroken) maandagochtend om 05.00 uur in gebruik kunnen worden genomen.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:24

Werkzaamheden A9 bij Amstelveen: live te volgen

Amstelveen - Rijksweg A9 bij Amstelveen is dit weekeinde in een richting dicht: er wordt met man en macht gewerkt om een hele reeks werkzaamheden tijdig uit te voeren, zodat de weg maandagochtend weer open kan.